Motokuryelerden çağrı: Vicdanlı puanlayın ölüyoruz

Motokuryelerden çağrı: Vicdanlı puanlayın ölüyoruz

Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu, son 1 yılda 189 motokuryenin hayatını kaybettiğini belirterek vatandaşların puanlama yaparken daha vicdanlı olması gerektiğini belirtti.

Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu (TAMKF) ölümlere dikkat çekerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

TAMKF üyeleri, bugün Ankara’da partinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba’yla görüştü.

Diken’in aktardığına göre, bina önündeki basın toplantısına katılan TAMKF Başkanı Çağdaş Yavuz, 900 bin kuryeden yalnızca 100 bininin kayıtlı olduğunu belirtti.

1 YILDA 189 MOTOKURYE HAYATINI KAYBETTİ

Mart 2020’den bugüne 189 motokuryenin hayatını kaybettiğini açıklayan Yavuz, kurye sayısının artması ve kuryelerin mesleki yeterlilik belgesi olmadan yollara çıkması nedeniyle ölümlü trafik kazalarında ‘inanılmaz’ bir artış kaydedildiğini dile getirdi.

TAMKF Başkanı, şöyle devam etti:

“Bu kadar ölüm devletin mutlaka dikkatini çekmelidir. Mesleğimizin ‘az tehlikeli işler’ sınıfından ‘çok tehlikeli işler’ sınıfına alınması gerekiyor. Mesleki Yeterlilik Kurulu’na başvurumuz var. Devlet eliyle bu mesleği yapanlar için yeterlilik belgesi zorunlu tutulmalıdır.”

TAMKF Genel Sekreteri Yener Çalışkan, ’30 dakika puanlama’ nedeniyle 19 yaşındaki bir kuryenin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Çalışkan, “Biraz vicdanlı yorum ve puanlama yapın, ölüyoruz biz. Mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelsin” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN