MSB açıkladı: Barış Pınarı'nda 40 mayın ile 227 EYP imha edildi

MSB açıkladı: Barış Pınarı'nda 40 mayın ile 227 EYP imha edildi

MSB, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde şu ana kadar 40 mayın ve 227 el yapımı patlayıcının imha edildiğini duyurdu. Soçi mutabakatına ilişkin de "Soçi mutabakatının hayata geçirilmesi ve kontrolü için oluşturulacak mekanizmalara yönelik çalışmalar Rus muhataplarımızla devam etmektedir" açıklaması yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) varılan mutabakat doğrultusunda kurulacak mekanizmalara yönelik Rusya ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Barış Pınarı Harekatı bölgesinde şu ana kadar 40 mayın ve 227 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Soçi mutabakatının hayata geçirilmesi ve kontrolü için oluşturulacak mekanizmalara yönelik çalışmalar Rus muhataplarımızla devam etmektedir.

TSK tarafından Tel Abyad'da kurulan ekmek fırınından bölge halkına ekmek dağıtılmakta, ilk yardım istasyonunda sağlık desteği verilmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN