Mucize bebek Elif'in ismi çocuk parkına verilecek

Mucize bebek Elif'in ismi çocuk parkına verilecek

İzmir'de yıkıma neden olan 6,9 büyüklüğündeki depremde, 65 saat sonra enkaz altından çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek’in ismi, Bartın'ın Kozcağız beldesindeki çocuk parkına verilecek.

İzmir Seferihisar açıklarında geçen hafta cuma günü meydana gelen deprem sonrası enkaz altından 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek’in ismi, Kozcağız Belediyesi tarafından 1 ay önce yapılan çocuk parkına verilecek.

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Elif’in ismini çocuk parkına verileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’de yaşanan olay hepimizi çok üzdü. Ölenlere Allah’tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bu depremde 65 saat sonra hayata döndürülen Elif kızımızın bütün insanlığı derinden üzdüğünü görüyoruz. Beldemizdeki 1 ay önce yaptığımız çocuk parkına kızımızın ismini vereceğiz. Bu kararı cuma günü yapacağım meclis toplantısında görüşerek, en yakın zamanda kızımızın ismini parkımıza vermiş olacağız. Sonuçta hepimizin çocukları var. 3-5 saat değil yaklaşık 65 saat beton yığınlarının altında kalan bir çocuğumuz, biz de onun ismini parka vermeye karar verdik.''

elif-perincek-kimdir-enkazindan-yaklasik-65-saat-sonra-cikarilan-elif-perincek-kac-yasinda-1604315396-9178.jpg

DEPREMİN 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE ELİF MUCİZESİ

Toprak yığınına dönen Emrah Apartmanı'ndan 58 saat sonra çıkartılan İdil Şirin'in ardından Doğanlar Apartmanı enkazından 65 saat sonra sağ kurtulan 3 yaşındaki çıkartılan Elif Perinçek depremin simgesi oldu.

Üzerine devrilen sandalye ve uyuması sayesinde hayatta kaldığı belirlenen Elif'in ikiz ablaları Elzem ve Ezel'in (10) de sağ kurtarıldığı enkazdan çıkartılan 7 yaşında abi Umut ise yaşam mücadelesini kaybetti.

Ege Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan anne Seher Dereli Perinçek ve depreme dışarıda yakalanan baba Oğuz Perinçek çocuklarını yaşamda tutabilmek için büyük bir mücadele verdi.

resized-27bb7-cceef9261622-tur-picture-20201102-22836493-22836491.jpg

VAZOYLA YERE VURUP HEM KENDİNİ HEM DE ÇOCUKLARINI KURTARDI

Eşi ve çocuklarının kurtarılmasına büyük katkı sağlayan Oğuz Perinçek'in eşiyle irtibat kurduğu ve dairenin izlerine ulaşılınca ekipleri yönlendirdiği ölüm kalım savaşını anlatan dayı Özgür Değerli, yaşananları şöyle anlattı:

"Depreme dışarıda yakalanan eniştem Oğuz'un operasyona büyük katkısı oldu. Seher yaşadığına dair işaret vermek için bulunduğu konumdan sürekli vazo ile yere vurarak ses çıkartmış. Oğuz da, zaten dairenin perdelerinden teşhisini yapıp ekiplere içeriye girilebilecek yerleri göstermiş. Odaları ve bulunabilecekleri konumları belirtmiş. Elif haricindeki herkese tek bir noktada bulmuşlar. Hepsi bir yerde yaşam üçgeni oluşturmuşlar ama kardeşim Elif'e yetişememiş."

&

DEVRİLEN SANDALYE ELİF İÇİN YAŞAM ÜÇGENİ OLDU

Değerli, depremin simgesi haline gelen yeğeni Elif'in 65 saatlik öyküsüyle ilgi olarak ise, “Kardeşim diğer çocuklarını bir araya getirmiş ancak Elif kendi odasında kalmış. Orada üzerine devrilen bir sandalye sayesinde göçük altında kalmaktan kurtulmuş. Orada kendiliğinden bir yaşam üçgeni oluşmuş. Doktorumuzdan aldığımız bilgiye göre, bebeklerin ilk etapta bir ağlama süreçleri oluyormuş ama ağlama sonrasında uykuya dalıyorlarmış. Metabolizması yavaşladığından yaşama tutunmak için süreci uzatmış” dedi.

ELİF'İN KURTARILMA ANLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN