Türkiye'yi duygulandıran görüntüler! Mucize bebek Elif ailesine kavuştu

İzmir depreminin 3'üncü gününde enkaz altından sağ kurtarılarak Türkiye'yi sevince boğan mucize bebek Elif Perinçek, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ailesiyle kavuştu, görüntüler izleyenleri duygulandırdı

Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Seher Perinçek'in kızı 3 yaşındaki Elif Perinçek, İzmir depreminden 65 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

el5bjjywkaix9c2.jpg

Perinçek ailesi, Elif'in tedavi gördüğü EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde bir araya gelerek, acı olayın ardından kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ'de tedavisine devam edilen Elif Perinçek'i ziyaret ederek baba Oğuz Perinçek, depremden 23 saat sonra kurtarılan Anne Seher Perinçek ile kardeşleri Elzem ve Ezel ile bir araya geldi.

DEPREMİN 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE ELİF MUCİZESİ

Toprak yığınına dönen Emrah Apartmanı'ndan 58 saat sonra çıkartılan İdil Şirin'in ardından Doğanlar Apartmanı enkazından 65 saat sonra sağ kurtulan 3 yaşındaki çıkartılan Elif Perinçek depremin simgesi oldu.

elif-perincek-kimdir-enkazindan-yaklasik-65-saat-sonra-cikarilan-elif-perincek-kac-yasinda-1604315396-9178-001.jpg

Üzerine devrilen sandalye ve uyuması sayesinde hayatta kaldığı belirlenen Elif'in ikiz ablaları Elzem ve Ezel'in (10) de sağ kurtarıldığı enkazdan çıkartılan 7 yaşında abi Umut ise yaşam mücadelesini kaybetti.

Ege Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan anne Seher Dereli Perinçek ve depreme dışarıda yakalanan baba Oğuz Perinçek çocuklarını yaşamda tutabilmek için büyük bir mücadele verdi.

elif.jpg

VAZOYLA YERE VURUP HEM KENDİNİ HEM DE ÇOCUKLARINI KURTARDI

Eşi ve çocuklarının kurtarılmasına büyük katkı sağlayan Oğuz Perinçek'in eşiyle irtibat kurduğu ve dairenin izlerine ulaşılınca ekipleri yönlendirdiği ölüm kalım savaşını anlatan dayı Özgür Değerli, yaşananları şöyle anlattı:

"Depreme dışarıda yakalanan eniştem Oğuz'un operasyona büyük katkısı oldu. Seher yaşadığına dair işaret vermek için bulunduğu konumdan sürekli vazo ile yere vurarak ses çıkartmış. Oğuz da, zaten dairenin perdelerinden teşhisini yapıp ekiplere içeriye girilebilecek yerleri göstermiş. Odaları ve bulunabilecekleri konumları belirtmiş. Elif haricindeki herkese tek bir noktada bulmuşlar. Hepsi bir yerde yaşam üçgeni oluşturmuşlar ama kardeşim Elif'e yetişememiş."

resized-27bb7-cceef9261622-tur-picture-20201102-22836493-22836491-001.jpg

DEVRİLEN SANDALYE ELİF İÇİN YAŞAM ÜÇGENİ OLDU

Değerli, depremin simgesi haline gelen yeğeni Elif'in 65 saatlik öyküsüyle ilgi olarak ise, “Kardeşim diğer çocuklarını bir araya getirmiş ancak Elif kendi odasında kalmış. Orada üzerine devrilen bir sandalye sayesinde göçük altında kalmaktan kurtulmuş. Orada kendiliğinden bir yaşam üçgeni oluşmuş. Doktorumuzdan aldığımız bilgiye göre, bebeklerin ilk etapta bir ağlama süreçleri oluyormuş ama ağlama sonrasında uykuya dalıyorlarmış. Metabolizması yavaşladığından yaşama tutunmak için süreci uzatmış” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN