Türkiye'yi ağlatan Elif'in hastaneden ilk görüntüsü... Kameralara el salladı

İzmir'de 65 saat sonra enkaz altından sağ çıkarılan ve kurtarılma anı sırasında İBB İtfaiyesi'nden Muammer Çelik'in elini tutan Elif'in hastaneden ilk görüntüleri geldi. Türkiye'yi ağlatan Elif, kameralara böyle el salladı.

İzmir'de 65 saat sonra enkaz altından sağ çıkarılan ve kurtarılma anı sırasında İBB İtfaiyesi'nden Muammer Çelik'in elini tutan Elif Perinçek'in hastaneden ilk görüntüleri geldi.

01-004.jpg01-004.jpg

Türkiye'yi ağlatan Elif, kameralara böyle el salladı.

02-004.jpgTedbir amaçlı yoğun bakımda tutulan Elif'in ilk görüntülerinde gözlerinin açık olduğu ve oksijen desteği aldığı, yatağında oyuncakların bulunduğu görüldü.

Elif'in hasta yatağındaki görüntülerini paylaşan Ege Üniversitesi, küçük kızın tedavisinin titizlikle sürdürüldüğünü duyurdu. 

"BİLİNCİ AÇIK, CİDDİ BİR KIRIĞI YOK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter'dan Elif'in son durumu hakkında paylaşım yaptı. 

Koca, Elif'in sağlık durumuyla ilgili "Bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu iyi." açıklamasını yaptı. 

Bakan Koca, Twitter'dan Elif Perinçek'le ilgili bir paylaşım daha yaptı.

İzmir'deki şiddetli depremin ardından Doğanlar apartmanında 65 saat enkaz altında yaşam mücadelesi veren 3 yaşındaki Elif Perinçek yaralı olarak kurtarıldı.

Türkiye'yi sevince boğan haberin ardından Elif bebeğin, enkazdan çıkarılırken çekilen fotoğrafı ise çok konuşuldu.

Elif'in kurtarma görevlisinin parmağını tuttuğu an, adeta İzmir depreminin simgesi oldu.

elif-perincek.jpgElif'i enkazdan çıkaran İBB İtfaiye ekibinden Muammer Çelik "Elif'i bulduğumuz andan itibaren parmağımı hiç bırakmadı" dedi.

Doğanlar apartmanı enkazında kalan anne Seher Dereli Perinçek ile üç çocuğu depremden bir gün sonra enkazdan çıkarılmış, oğlu Umut Perinçek hayatını kaybetmiş ve enkaz altındaki diğer çocuğu Elif Perinçek'e de 65 saat sonra 2 Kasım sabahı enkaz altından kurtarılmıştı. 

İZMİR'DEKİ DEPREMDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

 

AFAD, şu an kadar İzmir depreminde 91 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralanan 994 kişiden 839'u taburcu edildi, 155 kişinin tedavisi devam ediyor. 

 

30 Ekim'deki deprem sonrasında, büyüklüğü 4'ün üzerinde 43 olmak üzere toplam 1286 artçı sarsıntı tespit edildi. İzmir'de arama ve kurtarma çalışmaları 5 binada halen sürüyor.

 

Twitter'dan paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastaneye kaldırılan 8 kişinin daha yaşamının yitirdiğini duyurdu.

 

Koca, mesajında "Can kaybımız, enkaz altından yeni çıkarılanlarla 91’e yükseldi. 155 kişi halen tedavi altında. 10 hastamız yoğun bakımda, 3’ünün durumu ağır. Şu ana kadar hastaneye kaldırılanlardan 8’i tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tedavileri tamamlanıp, taburcu edilen kişi sayısı 839" ifadelerini kullandı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN