Muhalifler: Esad'a baskı yapılmalı

Muhalifler: Esad'a baskı yapılmalı

Suriyeli muhalif gruplardan İslam Ordusu, Cenevre'deki barış görüşmelerinden sonuç alınabilmesi için Esad rejimine baskı yapılması gerektiğini söyledi, muhalifleri destekleyen ülkelerden füze yardımı istedi.

Suriyeli muhalif grup İslam Ordusu (Ceyş'ül İslam) yaptığı açıklamada, insanlar açlık ve bombardıman yüzünden ölürken siyasi bir çözümün kabul edilemeyeceğini ifade etti ve Şam’ı bir anlaşmaya zorlamanın en iyi yolunun, isyancılara uçaksavar füzeleri verilmesi olduğunu belirtti.

Muhalifler Cenevre görüşmelerinden endişeli

Örgüt, bu açıklamasıyla 25 Ocak’ta Cenevre’de barış görüşmelerini başlatmak üzere AB öncülüğündeki diplomatik girişime dair muhalefetin duyduğu endişenin altını çiziyor. Muhalefet müzakerelerden önce ateşkes yapılmasının yanı sıra gözaltındakilerin serbest bırakılması ve kuşatma altındaki bölgelere uygulanan ambargoların kaldırılması gibi iyi niyet adımları görmek istiyor.

'IŞİD'in eline geçer' korkusu

ABD ve Suudi Arabistan dâhil olmak üzere yabancı hükûmetler, isyancılara askerî destek sağlasalar da IŞİD gibi örgütlerin eline geçer korkusuyla isyancıların füze taleplerine direniyorlar.

Suriye hükûmeti, BM Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’ya cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cenevre görüşmelerine katılmaya hazır olduğunu ifade etti fakat müzakerelerde yer alacak Suriyeli muhaliflerin isimlerini görmeleri gerektiğini de vurguladı.

Siyasi sürecin başarısı Esad rejimine baskı yapılmasına bağlı

İslam Ordusu, siyasi sürecin başarısının “ölümlerin durdurulması için uluslararası toplumun suçlu rejime yapacağı baskının ciddiyetine bağlı olduğunu” ifade etti.

Muhalefet yetkilileri hükûmet tarafından iyi niyet adımları atılması gerektiğini öne sürerek görüşmelerin belirlenen program dâhilinde devam etmesine dair hâlihazırda duydukları kuşkuları dile getirdiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN