Muharrem Usta: 3 Temmuz kavga sebebi değildir

Muharrem Usta: 3 Temmuz kavga sebebi değildir

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, hakem hataları ve 3 Temmuz süreciyle ilgili açıklamalar yaptı. Öte yandan Usta camiaların birbirine düşman edildiğinin altını çizdi.

Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta, Lig TV'ye verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı.

Özellikle hakem hataları ve 3 Temmuz süreciyle ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Usta, hakem hatalarını şöyle yorumladı:

"Şu maziyi kafamızdan silip atalım"

"Ben hakemlerde kasıt aramayı önemseyen, o yoldan giden birisi değilim. Biz bu sene çok hasar yedik. Çaykur Rizespor maçında da gerçekten çok ilginç şeyler oldu. İlk penaltıdan muhtemelen hakem bir gitti, geldi. Arkasından gelenlerde tamamen koptu. Neyse, bu bir maç. Biz dün kaybettik ama zaten kaybetmiştik. Hakem hatalarının da toplamına baktığımızda daha önümüzde koca bir sezon var. Ümit ediyorum bundan sonra Trabzonspor bu hataları en az yaşayan kulüplerden biri olur. Bizim camiamız bu sene bu kadar hakem hataları görünce haklı olarak kasıt aramaya başladı. Ne olur, biraz rahat olalım. Kasıt aramayalım. Biz bunları değerlendiriyoruz. Şu maziyi bir kafamızdan silip atalım. Hayat devam ediyor."

"3 Temmuz süreci meydanda kavga sebebi değildir"

Trabzonspor'un yeni yönetimi olarak 3 Temmuz sürecine bakışlarını da anlatan Muharrem Usta, camialara birbirlerine karşı saygılı olmaları gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"3 Temmuz bizim açımızdan çok travmatik oldu. Bunu çok iyi anlayabilmek için Trabzon şehrini iyi anlamak lazım. Yıllardır başarıya aç bir şehirden bahsediyoruz. Biz 2005-06'da da aynı şeyleri yaşadık. 2010-11'de olağanüstü bir Trabzonspor var. Bütün yaşananlara bakıldığında bizim açımızdan şöyle bir durum var; ne olursa olsun Trabzonspor camiasının tamamında şu düşünce var: Mahkemeler ne derse desin bizim için o yılın şampiyonu Trabzonspor'dur. Bu meydanda kavga sebebi değildir. Burada bir hukuk mücadelesi sürüyor. Bu süreçte benim üzüldüğüm şey camialar, taraftarlar birbirlerine düşman edildi. Fenerbahçe ile Trabzonspor taraftarı Türkiye Kupası maçında, Urfa'da yan yanaydı. Bir kavga gürültü yoktu. Bu tür olaylar camiaları düşman ettiğinde Türkiye'de barış ortamı da zedeleniyor. Hak aramak bir medeniyettir. Bu medeniyet anlayışında da Fenerbahçeliler de Trabzonsporlular da önce birbirlerine saygılı olmasını bilmelidir. Türkiye'de süreç malum. Avrupa'daki süreç devam ediyor. Biz Avrupa'da mücadelemizi birinci sınıf sürdüreceğiz. Bugünlerdeki başarısızlığın faturasını dönüp oraya yamamak kabul edebileceğim bir şey değil."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN