Müzik ‘Ateş’i engelleri yaktı

Müzik ‘Ateş’i engelleri yaktı

İzmir’de yaşayan 20 yaşındaki otizmli Ateş Güldoğan’ın hayatı, tek parmağıyla dokunduğu piyanonun tuşlarıyla değişti.

Piyano tuşlarından yayılan melodi sayesinde müzik yeteneği keşfedilen Güldoğan, ailesinin desteğiyle 12 yıl boyunca piyano eğitimi aldı ve özel bir üniversitenin müzik bölümünü kazandı. Şimdi 3. sınıf öğrenci olan Güldoğan, Mozart, Bach, Beethoven ve Çaykovski eserlerini icra ederek resitallere hazırlanıyor.

Ateş’e 12 yıldır müzik dersi veren Nilüfer Akdoğu “Ateş’in do notasından sonra re notasını öğrenmesi çok zaman alıyordu. Fakat bir zaman sonra müzik terimleri üzerinden hayatını yönlendirmeye başladık. Mesela çok hızlı yürüyorsa ‘moderato’ diyorduk. Bu terimler sayesinde takıntılarından da kurtuldu.”  Otizmli Ateş ise ‘gizem’ olarak tanımladığı müzikle ilişkisini “Müzik yapmak çok güzel. En çok Mozart’ı seviyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN