Mozart’ın olgunluk eseri ‘Idomeneo’ İstanbul’da

Mozart’ın olgunluk eseri ‘Idomeneo’ İstanbul’da

Klasik müziğin en üretken bestekarlarından Wolfgang Amadeus Mozart’ın, Truva savaşı sonrası Girit Adası’nda geçen bir aşk hikâyesi etrafında kurguladığı ünlü eseri ‘Idomeneo’ İstanbullu operaseverlerle buluşuyor.

İlk kez 1781 yılında sergilenen üç perdelik opera Girit Adası’nda, Truva Savaşı’nda mağlup olan Kral Priam’ın kızı Ilia ile Idemenou’nun oğlu Idamente arasında yaşanan aşkı konu ediniyor. ‘Idomeneo’, opera eleştirmenlerine göre Mozart’ın olgunluk eseri olarak nitelendiriliyor.

Sanatçının büyük bir tutku ve çalışmayla ortaya koyduğu opera, lirik eserlerde şimdiye kadar görülmeyen dramatik bir gücü bünyesinde barındırıyor. Libertosunu Abbate Giambattista Varesco’nun yazdığı eserde Ilia’ya Nadinne Sierra, Idamente’ye ise Alice Coote ses veriyor. Dünyanın en ünlü sanatçılarını ağırlayan New York Metropolitan Opera tarafından sahnelenen eser 25 Mart Cumartesi günü saat 19.55’te Akmerkez CinemaPink’te canlı yayınlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN