Myanmar'daki protestolarda ölü sayısı artıyor

Myanmar'daki protestolarda ölü sayısı artıyor

Myanmar'da güvenlik güçleri, darbe karşıtı gösterilerin artarak devam ettiği ülkenin kuzeyinde iki protestocuyu daha öldürdü.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Irrawaddy gazetesinde yer alan bir habere göre, Myanmar’ın kuzeyindeki Kaçin eyaletinde devam eden darbe karşıtı protestolar sırasında iki kişi güvenlik güçleri tarafından başlarından vurularak öldürüldü.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, göz yaşartıcı gazdan kaçan protestocuların, güvenlik güçlerine taşlarla karşılık verdiği ve ardından güvenlik güçlerinin de otomatik silahların göstericilere karşı kullandığı bildirildi.

Darbeci güçlerin göstericilere müdahalesinin ardından birkaç yaralının protestocular tarafından olay yerinden aceleyle götürüldüğünü ve bir kişinin başından ağır yaralanarak öldürüldüğünü bildiren Associated Press haberinde, başı bezle örtülmüş ikinci bir ceset fotoğrafının yer aldığı bildirildi. 

 

Sosyal medyada paylaşımda bulunan bir kullanıcı, yaralanan veya öldürülen protestocuların sokağa bulaşan kanlarının güvenlik güçleri tarafından tazyikli suyla temizlediğini iddia ederek, o anın fotoğraflarını paylaştı.

 

NE YAŞANDI?

1 Şubat’ta askerin Myanmar’daki meşru hükümeti devirmesiyle halk, sokaklara dökülmüştü. Darbeyle gelen Myanmar hükümetinin baskıları, 50’den fazla protestocunun ölümüne neden oldu. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Bürosu’na göre, geçen hafta Pazar günü en az 18, Çarşamba günü de en az 38 protestocu darbeci hükümetin güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN