Navalnıy destekçileri Sevgililer Günü’nde de sokağa döküldü

Navalnıy destekçileri Sevgililer Günü’nde de sokağa döküldü

Navalnıy destekçileri, Sevgililer Günü’nde de sokakları boş bırakmadı. Protesto sırasında Putin destekçileri Navalnıy destekçilerine dolar uzattı.

Rus muhalif lider Alexei Navalnıy, Almanya’da tedavisinin tamamlanmasının ardından Rusya'nın başkenti Moskova’ya dönmüş, Navalnıy önceki yıllarda hakkında açılan dava nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Gözaltı sonrası Navalnıy, çıkarıldığı mahkemede 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalnıy destekçileri, tutuklamanın ardından Rusya'nın birçok kentinde günlerce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı protesto düzenlemiş, protestolarda binlerce kişi gözaltına alınmıştı.  

SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE SOKAĞA ÇIKTILAR  

Navalnıy’nin destekçileri, Sevgililer Günü'nde de protestolarına devam etti. Navalnıy destekçileri tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Navalnıy'ye destek için sokağa çıkma çağrısı yapıldı.  

Ekaterinburg, Vladivostok, Kazan, Moskova, St. Petersburg ve birçok şehirde Navalnıy destekçileri, yaşadıkları kentlerin sembolik noktalarında toplanarak protesto düzenledi.

Daha önceki protestolara göre daha az katılımın olduğu protestolarda, göstericilerin çoğunluğunu kadınlar oluşturdu. Kadınlar, ellerinde tutukları beyaz kurdeleler ile insan zinciri oluştururken, ellerindeki kırmızı karanfillerle Navalnıy’ye sevgilerini gösterdi.  

PUTİN DESTEKÇİLERİ, NAVALNIY DESTEKÇİLERİNE DOLAR UZATTI 

Başkent Moskova’daki protestolarda yaklaşık 20’ye yakın kişinin gözaltına alındığı kaydedilirken, diğer kentlerden ise gözaltılar konusunda bir açıklama yapılmadı.

Başkentte düzenlenen gösterilerde ise Putin destekçisi 2 kişi, üzerlerine giydikleri askeri kamuflajların üzerine "NATO" yazarak, Navalnıy destekçilerinin batı yanlısı ülkeler tarafından kullanıldığını iddia ederek, ellerindeki dolarları Navalnıy destekçilerine uzattı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN