Rus Muhalif Navalnıy Mahkeme Başkanı'na 'Beni serbest bıraksan iyi olur' diye seslendi

Rus Muhalif Navalnıy Mahkeme Başkanı'na 'Beni serbest bıraksan iyi olur' diye seslendi

Rus Muhalif Navalnıy, Kremlin'e muhalet etmek suçundan tutuklu olarak yargılandığı davada mahkeme başkanına, "Tutukluluğum siyasi amaçlı bir karar, beni serbest bıraksan iyi olur' dedi.

Rus muhalif Alexei Navalnıy, geçen cumartesi günü 'Kremlin'e muhalefet etmek'ten yargılandığı davada mahkeme önüne çıktı. Navalnıy mahkeme yargıcından tutukluluğunun siyasi amaçlı bir karar olduğunu ve kendisini serbest bırakmasını istedi.

Mahkeme esnasında rahat görünen Navalny, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kendisinin serbest bırakılmasına yönelik talebini mahkeme heyetine hatırlattı ancak bu talep Rus mahkemesi tarafından hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Mahkeme salonunda camdan bir kafesin içinde yeşil bir pantolon ve desenli bir gömlek giyen Navalny, yargıca, "Beni serbest bırakırsan daha iyi olur," dedi.

'DÜNYA NEREDE OLDUĞUMU BİLİYORDU'

Sibirya'da geçen ay kimyasal sinir gazıyla zehirlendikten sonra tedavi amacıyla gittiği Almanya'dan Rusya'ya dönen muhalif siyasetçi, daha önceki mahkemenin tespit ettiği gibi şartlı tahliye ihlallerinden suçlu olmadığını söyledi.

O sırada Almanya'da iyileşme sürecinde olduğu için Moskova mahkemelerine rapor veremediğini söyledi. Navalny yargıca, "Çok fazla gösteriş yapmak istemiyorum ama bütün dünya nerede olduğumu biliyordu," dedi.

'RUSYA'YA DÖNMEKTEN PİŞMAN DEĞİLİM'

Rusya'ya dönmekten pişman olmadığını söyleyen Navalnıy, "İyileştikten sonra bir uçak bileti aldım ve eve geldim" dedi. Tanrı'ya olan inancının kendisine yardımcı olduğunu ve gücün gerçekte olduğunu söyleyen Navalny, "Ülkemiz adaletsizlik üzerine inşa edilmiştir ama on milyonlarca insan gerçeği istiyor ve er ya da geç bunu anlayacaklar. " ifadelerini kullandı.

Eyalet savcıları mahkemeden Navalny'ye 950 bin ruble (12 bin 800 dolar) para cezası vermesini istedi. Navalny’nin tutuklanması ve hapse atılması ülke çapında sokak protestolarını ateşledi, ancak Navalnıy'ın destekçileri protesto gösterilerini bahara kadar durdurduklarını söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN