Rusya'yı zora sokacak iddia! Navalny ikinci kez zehirlendi

Rusya'yı zora sokacak iddia! Navalny ikinci kez zehirlendi

İlk suikast girişiminden sağ olarak kurtulan Rus muhalif Aleksey Navalny’nin Novichok sinir ajanıyla ikinci kez öldürülmeye çalışıldığı iddia edildi.

Rus muhalif Aleksey Navalny’nin zehirlenmesinin ardından yeni bir suikaste uğradığı ileri sürüldü. İngiliz basınının Alman kaynaklarına dayandırdığı habere göre, ilk girişimde sağ kurtulan ve Berlin’de tedavi gören Rus muhalif, ikinci kez Novichok sinir ajanıyla öldürülmeye çalışıldı.

İddiaya göre, 22 Ağustos’ta tedavi için Almanya’ya götürülen Navalny, buradaki tedavisi sırasında komadayken kendisine bir doz daha Novichok verildi.

NAVALNY'NİN ZEHİRLENME SÜRECİ 

Rusya’nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos’ta uçağa binen Navalny’nin uçuş esnasında fenalaşmasının ardından uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı. Buradaki bir hastaneye kaldırılan Navalny’nin çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği ortaya çıktı.  

44 yaşındaki Rus muhalif, 22 Ağustos’ta Omsk’tan özel bir uçakla tedavi için Berlin’deki Charite Hastanesine nakledildi.  

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Navalny’nin sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Novichok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini duyurdu.   

Hastane, Navalny’nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve komadan çıktığını açıklarken Seibert, zehirlenmenin İsveç ve Fransa’daki 2 ayrı bağımsız laboratuvar tarafından doğrulandığını aktardı.  

NAVALNY KİMDİR? 

Navalny, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en önemli rakibi olarak kabul ediliyor. Ülkedeki yolsuzluklara karşı verdiği mücadeleyle bilinen eski avukat Navalny, Kremlin önünde düzenlediği protestolarla biliniyor.

Sık sık cezaevine giren Navalny, 2012-2014 yıllarında cezaevinde kalırken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Moskova’yı insan hakları ihlalinden suçlu bulmuştu. Mahkeme Navalny’in politik saiklerle içeride tutulduğuna hükmetmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN