Rusya'ya dönen Navalnıy gözaltına alındı

Rusya'ya dönen Navalnıy gözaltına alındı

Berlin'den Moskova'ya dönen Rus muhalif lider Navalnıy ile kendisini karşılamak için bekleyen 500 destekçisinden 37'si gözaltına alındı.

Almanya’daki tedavisinin ardından Rusya’ya dönen Rus muhalif lider Alexei Navalnıy ile havaalanında bekleyen yaklaşık 500 destekçisinden 37’si polis tarafından gözaltına alındı.    

Navalnıy gelişini bekleyen yaklaşık 500 destekçisi ise Vnukovo Havaalanı’nda toplanarak, Navalnıy’e destek ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhinde sloganlar attı. Polisin müdahale ettiği gruptan 37 kişi gözaltına alındı.  

rus3.jpg

NAVALNIY'NİN UÇAĞI FARKLI BİR HAVAALANINA YÖNLENDİRİLDİ

Vnukovo Havaalanı’nda polis ile Navalnıy destekçileri arasında yaşanan gerilim üzerine uçak Şeremetyevo Havaalanı’na yönlendirildi. Vnukovo Havaalanı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, uçakların teknik bir aksaklık nedeniyle 3 farklı havaalanına yönlendirildiği duyuruldu. 

rus2.jpg

Uçağın Şeremetyevo Havaalanı’na yönlendirilmesinin ardından Vnukovo Havaalanı’nda toplanan Navalnıy destekçileri de dağıldı. Navalnıy’i taşıyan uçak 20.12’de yine Moskova’daki Şeremetyevo Havaalanı’na iniş yaptı. 

rus1.jpg

RUS MUHALİF LİDER, ÜLKEYE AYAK BASAR BASMAZ GÖZALTINA ALINDI

Navalnıy ise havaalanına inmesinin ardından havaalanı polisleri tarafından pasaportuna mühür vurulmadan önce serbest bölgede gözaltına aldı. Avukatının ise Navalnıy’e eşlik etmesine izin verilmedi. Navalnıy’nin 29 Aralık 2020'den bu yana arananlar listesinde olmasından dolayı bir sonraki duruşmaya kadar tutuklu kalacağı öğrenildi.                                       

rus-muhalif.jpg

AB’DEN RUSYA’YA ÇAĞRI: DERHA SERBEST BIRAKIN 

Avrupa Birliği (AB), Almanya'dan dönüşünde Moskova'da gözaltına alınan Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın derhal serbest bırakılması için Rusya'ya çağrıda bulundu. 

 AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadaki paylaşımında, Navalnıy'ın gözaltına alınmasının "kabul edilemez" olduğunu kaydetti. Michel, "Rus makamlarına Navalnıy'ı acilen serbest bırakmaları çağrısında bulunuyorum" ifadesini kullandı. 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de sosyal medya mesajında aynı çağrıyı tekrarlayarak, Navalnıy'ın haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Borrell mesajında, "Yargının siyasileşmesi kabul edilemez" ifadesine yer verdi. 

NE YAŞANDI? 

Navalnıy, Rusya’nın Omsk kentinden 20 Ağustos'ta Moskova'ya döndüğü sırada fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Navalnıy, 22 Ağustos'ta tedavi için Berlin'de bulunan Charite Hastanesi'ne sevk edilmiş, 24 Ağustos'ta Navalnıy’nin zehirlendiğine dair bulgulara rastlanıldığı açıklanmıştı. Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 14 Eylül'de Navalnıy'nin zehirlendiğinin doğrulandığını açıklamıştı.  

Navalnıy’nin ailesi Rus muhalifin zehirlenmesinden Rusya’nın sorumlu olduğunu savunmuş, ancak Kremlin Sarayı iddiaları yalanlamıştı. 

rus4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN