NBA'i kahreden ölüm: 48 yaşında koronadan hayatını kaybetti

NBA'i kahreden ölüm: 48 yaşında koronadan hayatını kaybetti

NBA TV'de program yapan ünlü basketbol yorumcusu Sekou Simith 48 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Simith'in ölüm haberi NBA'de üzüntüyle karşılandı.

KARAR.COM | DIŞ HABERLER

NBA TV ve NBA.com'u işleten Turner Sports'tan yapılan açıklamada, "Sekou'nun trajik ölümünden dolayı hepimiz kalbimiz yaralı" denildi. Yapılan açıklamada, "Gazeteciliğe ve basketbol camiasına olan bağlılığı muazzamdı ve sıcak, ilgi çekici kişiliğini özleyeceğiz" ifadesinde bulunuldu.

Smith, CNN gibi WarnerMedia'ya ait olan Turner Sports'ta 20 yıldan fazladır çalışıyordu.

NBA komiseri Adam Silver, "NBA, NBA ailesinin sevilen bir üyesi olan Sekou Smith'in vefatının yasını tutuyor. Sekou, NBA'deki en cana yakın ve kendini adamış muhabirlerden biriydi ve ligdeki pek çok kişinin müthiş bir arkadaşıydı" diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Silver, "Sekou'nun basketbol sevgisi, onu tanıyan herkes için açıktı ve işinde her zaman en iyilerdendi. İçten taziyelerimizi eşi Heather ve çocukları Gabriel, Rielly ve Cameron'a sunuyoruz" dedi.

Smith, kariyerine 1994 yılında Jackson, Mississippi'deki Clarion-Ledger'da spor muhabiri olarak başladı. Daha sonra Turner Sports'a katılmadan önce, The Indianapolis Star ve The Atlanta Journal-Constitution'da dört yıl çalıştı.

2-001.jpg

Brooklyn Nets'in süper yıldızı Kevin Durant, Simith'in ölümünün ardından ünlü basketbol analistinin fotoğrafını paylaşarak üzüntüsünü ifade etti

Basketbol camiasında sevilen Smith'in vefatının, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Kobe Bryant'ın ölüm yıldönümünde olması, hem NBA oyuncularının hem de antrenörlerin acısını katladı.

New Orleans Pelicans'ın baş antrenörü Stan Van Gundy, Smith için Twitter'da yaptığı paylaşımda "O harika adam" dedi.

Van Gundy, "Onu AJC'den beri tanıyorum ama onunla NBA TV'de çalıştığım için şanslıydım," diye yazdı. "Onun hakkında 3 şeyi iyi biliyorum. Onunla vakit geçirdiğim için şanslıyım. Onu daha iyi tanımak istedim ve o iyi bir adamdı" ifadesinde bulundu.

Eski Miami Heat efsanesi Dwyane Wade de, Simith için için yayınladığı mesajda, "Sekou Smith'i yaptığımız güzel sohbetlerle hatırlayacağım. Dualarımız Smith ailesine gidiyor. İyi bir insanı kaybettik. Mekanı cennet olsun" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN