Gelecek Partili Nedim Yamalı'dan çarpıcı Erdoğan tespiti: İmtiyazlı gruplara sessiz kaldı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı. AK Parti'den ayrılışıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Yamalı, Cumhurbaşkanı'nın etrafındaki çıkar gruplarını işaret etti.

Karar yazarları Eilf Çakır ve Yıldıray Oğur, KARAR TV canlı yayınında Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı'yı konuk etti. 

Yamalı, hem Gelecek Partisi'nin sahadaki durumuna anlattı hem de AK Parti'den ayrılış süreci ve yaşananlara ilişkin açıklamalar yaptı. 

Yamalı Cumhurbaşkanlığı referandumunda AK Parti'nin o dönem yaptırdığı anketlerin yüzde 35'lerde olduğunu belirterek "Sonuç nasıl öyle çıktı anlayamadık" dedi. 

Yamalı, Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra AK Parti içinde yaşananlara ilişkin de "Sayın Cumhurbaşkanı uzun bir süre sessiz kaldı. Sanki Cumhurbaşkanı olarak üst düzey bir yönetici olmak ile her şeye hakim Başbakanlık yetkililerini de kendinde toplayan bir Cumhurbaşkanı olmak arasında kaldı. İkincisinden yana tercih yaptı. Etrafında imtiyazlı gruplar oluştu ve Erdoğan bunlara sessiz kaldı" dedi. Yamalı, AK Parti'den kopuşlarının da bu süreçte başladığını, bir çok disiplin suçunda sessiz kalan genel merkezin, eleştirilen bir iki paragraf açıklamayı hızlıca partiden ihraca dönüştürdüğünü anlattı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN