New York Times'tan ateşkes yorumu: Zafer çünkü Türkiye istediğini aldı

New York Times'tan ateşkes yorumu: Zafer çünkü Türkiye istediğini aldı

New York Times, Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmayı 'Türkiye için zafer' olarak niteledi. 120 saatlik ateşkesin ve bununla beraber güvenli bölgeden YPG'li teröristlerin çekilmesiyle sonuçlanan anlaşmaya ilişkin "Pek çok açıdan Türkiye için bir zafer çünkü istediklerini aldı ve Trump'ın ülkelerine yönelik ekonomik yaptırım tehditlerini bertaraf etti" ifadeleri kullanıldı.

ABD merkezli New York Times, Barış Pınarı Harekatı'nın 120 saat durması ve bu süre içinde YPG'li teröristlerin güvenli bölgeden çekilmesinin planladığı anlaşmayı 'Türkiye için zafer' olarak nitelendirdi ve şu sözlerle duyurdu: Trump'ın ülkelerine yönelik ekonomik yaptırım tehditlerini bertaraf etti.

New York Times'ın anlaşma sonrası derlediği 'Türkiye savaşı durdurmayı kabul etti, fakat güçlerini kuzeydoğu Suriye'den çekmeyecek' başlıklı haberde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in anlaşmayı "Başkan Trump için bir diplomatik zafer" olarak tanıtırken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun anlaşmanın ardından bir 'ateşkes' değil 'operasyon durdurma' kararı alındığını vurgulaması yer aldı. Çavuşoğlu'nun anlaşma sonrası "Cumhurbaşkanımızın başarı liderliği sayesinde istediğimizi aldık" ifadelerine yer verildi.

New York Times anlaşmanın ardından "Pek çok açıdan Türkiye için bir zafer çünkü istediklerini aldı ve Trump’ın ülkelerine yönelik ekonomik yaptırım tehditlerini bertaraf etti" ifadelerine yer verirken CNN International da gelişmeyi "Pence, Türkiye'ye istediği her şeyi veriyor gibi görünen Suriye ateşkesini duyurdu" ifadeleriyle başlığa taşıdı.

Mustafa Karaalioğlu ve Taha Akyol, Karar TV'de yayınlanan Ortak Akıl'da Trump'ın mektubunu ve Barış Pınarı Harekatı'nı yorumluyor:

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN