Trump'tan tepki çeken ateşkes yorumu: Çocuk gibi kavgaya ihtiyaçları var

Trump'tan tepki çeken ateşkes yorumu: Çocuk gibi kavgaya ihtiyaçları var

Türkiye ile ABD'de arasında varılan ateşkesin ardından ABD Başkanı Trump, Dallas'ta da konuştu ve anlaşmaya dair tepki çeken açıklamalarda bulundu: "Benim yaptığım geleneksel değil, bazen onların bir müddet savaşmasına izin vermek daha sonra ise onları ayırmak gerekiyor. Onların çocuk gibi kavga etmeye ihtiyaçları var.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Kuzey Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından varılan anlaşmadan memnuniyet duyduğunu belirtti ve yine çok tepki uyandıracak açıklamalara imza attı: Onların çocuk gibi kavga etmeye ihtiyaçları var.

Dallas'ta Cumhuriyetçi Parti'nin etkinliğinde konuşan Trump "Benim yaptığım geleneksel değil, bazen onların bir müddet savaşmasına izin vermek daha sonra ise onları ayırmak gerekiyor. Onların çocuk gibi kavga etmeye ihtiyaçları var" dedi.

Trump'ın skandal ifadelerine ise eski IŞİD ile mücadele temsilcisi Brett McGurk "Cahilce ve yakışıksız" diyerek tepki gösterdi.

19-10/18/trump

Twitter'dan açıklama yapan McGurk "200 bin masum insan yerlerinden edildi ve yüzlerce insan öldü, güvenilir kaynakların verdiği bilgiye göre, kaçan IŞİD militanları savaş suçları işliyor, Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmesinin ardından buralara Ruslar yerleşti. İki çocuğun kavga ettiğini mi söylüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Trump, yaptığı açıklamada, birkaç günlük çatışmaların acımasız geçtiğini ve "Hiçbir Amerikan vatandaşının bir damla bile kanının dökülmediğini" söylemişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN