O minibüsçüden yeni açıklama: 'Eve ekmek götüremiyoruz' sözüm irticalen söylendi

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılaştığında sarf ettiği "Eve ekmek götüremiyoruz" sözlerinin çarpıtıldığına ilişkin açıklama metni okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da evine ekmek götüremediğini söyleyen Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce'yle yaşadığı, "Keyif çayı bak. Çayı iç" polemiğinin ardından İnce, "Cumhurbaşkanımız o sözü espiri amaçlı söylemişti" açıklamasında bulundu.

AA'ya açıklama yapan İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kentte çeşitli temaslarda bulunduğunu hatırlattı.

İnce, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya girişleri sırasında, minibüs ve servis esnafıyla karşılamak için yapmış olduğumuz görüşmenin bugün kamuoyunda maksadının dışında bir şekilde yer alması bizleri derinden üzmüştür." dedi.

Salgın süreciyle birlikte dünyanın ekonomik dar boğaza girdiğini, Türkiye'nin de bu süreçten etkilendiğini ifade eden İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun aksini de hiç kimse iddia edemez ancak hükümetimiz Elazığ-Malatya depreminden sonra esnafa 50 bin lira faizsiz kredi desteği sağlamış, kredi borçlarımız ertelenmiş, sıkıntılarımız giderilmiştir. Kendilerinden Allah razı olsun. Dün irticalen söylediğim 'Eve ekmek götüremiyoruz' cümlesini mecazi olarak kullandım" 

"Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız da bu cümleme istinaden esprili bir dille 'keyif çayı iç' diyerek karşılık verdi" diyen İnce, "Hiçbir şekilde de gergin bir atmosfer oluşmadı. Fakat sözlerimin manası kasıtlı olarak çarpıtıldı" dedi. 

"İnşallah bizler de külliyede Sayın Cumhurbaşkanımıza kayısı ikram edeceğiz" diyen İnce, "Hayatlarında esnaf kapısından girmemiş, halkın derdine derman olmamış, derdiyle dertlenmemiş insanların elbette bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla olan muhabbetimizi bilmesi beklenemez" diye konuştu.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba ve gazeteci İsmail Saymaz'ın sözlerini değiştirdiğini savunan İnce şöyle devam etti:

"Videonun tamamını izlemeden, kesintiler yaparak Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kirli bir siyasi silah olarak kullanmışlardır. Devletin bir neferi ve vatan sevdalısı olarak dün olduğu gibi bugün de liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayım. Hiç kimse bu yalan makinelerine inanmasın, asla itibar etmesin. Esnafımızla Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında oyacağız, esnafımızın sorunlarına çözeceğine de inanıyoruz" 

"Cumhurbaşkanımızın görüntülerinin tamamı seyredildiğinde de görüleceği üzere dosyamızı kabul etti ve vekillerimize gerekli çalışmanın yapılması için gerekli talimatları verdi. Bu servisçi esnafımıza verdiği değeri göstermektedir. Bizim Cumhurbaşkanımız ile kesinlikle bir sorunumuz olmaz, olamaz. Tekraren altını çizerek söylüyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yürümeye devam edeceğiz."

Dün Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Mesut İnce'nin, kağıttan okuduğu açıklamadaki geri adım dikkat çekti.

"ŞAŞIRDIK, KIRILDIK, ÜZÜLDÜK..."

"Biz esnaf olarak orada şaşırdık, beklemiyorduk. Kırıldık, üzüldük" diyen İnce, dün yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "

"Kredimizi ödeyemiyoruz. Tüm bunları içine alarak, özeti anlamında söylemek istedim ama cumhurbaşkanımız bizi yanlış anladı. Okullar iki gün açıldı, biz velilerden iki gün için fazla para alamayız, iki günlük para alsak esnafımız zarar ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yeni düzenlemeler yapmalı. Benim Cumhurbaşkanı'ndan talebim; para pul istemiyorum ama servis araç yaşları, 12 yaşında bir aracı çöpe atıyoruz.

Esnaf araçlarını satıyor, büyük şirketler araçlarımızı alıyor. Artık bireysel esnaflıktan çıkıyor, şirketlerin eline gidiyor. Biz 12 yaşındaki aracı çöpe atıyoruz, sıfır araç alıyoruz 450 bin liraya. 450 bin liralık aracı bize faizsiz verseler aylık ödemeyi 60 aya bölseler o şekil ödememiz yine mümkün değil, bizim öyle bir kazancımız yok.

AK Parti üyesiyim, her türlü desteği veriyorum. Ben her seçimde esnafları toplar, Cumhurbaşkanı'na ve Belediye Başkanı'na açık destek veririm, cebimden maddiyatları karşılarım. Hala da cumhurbaşkanına olan sevgimizden şey yapmadık ama kırıldık, üzüldük, olmasa daha iyiydi."

 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya'daki toplu açılış töreninin ardından vatandaşlara çay dağıttığı sırada servisçi esnafı olduğunu belirten vatandaş, “Pandemiden dolayı Sayın Cumhurbaşkanım büyük bir mağduriyetimiz var. 350 bin servişçi esnafımız Malatya’da sizden müjdeler bekliyor” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Ne müjdesi? Ben müjdeyi verdim zaten” diye karşılık vermişti. 

keyif-cayi.jpg

“BU ÇOK ABARTILI GELDİ BANA” 

Esnaf, “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” diye sözlerine devam etmişti. Erdoğan, “Bu biraz bana abartılı geldi. Çok abartılı geldi bana” demişti. 

Derdini anlatmaya devam eden Esnaf, “Sayın Cumhurbaşkanımız bütün ödemelerimiz devam ediyor, işlerimiz düştü” diye sürdürmüştü. 

“KEYİF ÇAYI BU, İÇ” 

Erdoğan, “Çok abartı…Düştü ifadene tamam, eyvallah. Ama eve ekmek götüremiyoruz dediğin zaman…” diyerek konuşmasını noktalamıştı. 

Esnaf, “Servisçi gerçekten perişan. Gerçekten zor durumdayız” ifadelerini kullandı. Erdoğan ise “Keyif çayı bu. Bu çayı iç” diyerek çay dağıtmıştı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN