Son dakika!.. KOBİ'lere 100 bin liraya kadar destek kredisi

Son dakika!.. KOBİ'lere 100 bin liraya kadar destek kredisi

Son dakika haberi... Kamu bankaları KGF teminatlı, KOBİ'lere 48 aya kadar vade ve yıllık yüzde 11,5 faizle kullandırılacak kredi verecek.

Gelen Son Dakika bilgisine göre, kamu bankaları, KOBİ'lere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paket'ini hayata geçirdiğini duyurdu. KGF teminatlı, 48 aya kadar vade ve yıllık yüzde 11,5 faizle kullandırılacak krediden, cirosu 3 milyon liraya kadar olan firmalar yararlanabilecek.

Kamu bankaları, KOBİ'lere 100 bin TL’ye kadar Mikro İşletmeler Destek Paketi’ni açıkladı. KGF teminatlı olarak, 48 aya kadar vadeyle yıllık yüzde 11,5 faiz oranıyla kullandırılacak krediden; cirosu 3 milyon TL'ye kadar olan firmalar yararlanabilecek. 1 milyon TL'nin altında ciroya ulaşan işletmelere 50 bin TL'ye kadar limit açılan kredide, 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında ciroya ulaşan işletmelerin azami kredi limiti ise; 100 bin TL olacak.

Bu amaçla firmaların kredi limitinin en fazla yüzde 10'u nakit olarak serbest kullanıma bırakılacak, en az yüzde 90'lik kısmı ise; işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 3. Kişilere ve Satıcılara Havale-EFT ve Kurumsal kart üzerinden ödenecek. Bu sayede yeni destek paketi ile işletmelerin maaş ve kira gibi temel giderleri karşılanmış olacak.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya'daki toplu açılış töreninin ardından vatandaşlara çay dağıttığı sırada servisçi esnafı olduğunu belirten vatandaş, “Pandemiden dolayı Sayın Cumhurbaşkanım büyük bir mağduriyetimiz var. 350 bin servişçi esnafımız Malatya’da sizden müjdeler bekliyor” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Ne müjdesi? Ben müjdeyi verdim zaten” diye karşılık vermişti. 

keyif-cayi.jpg

“BU ÇOK ABARTILI GELDİ BANA” 

Esnaf, “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” diye sözlerine devam etmişti. Erdoğan, “Bu biraz bana abartılı geldi. Çok abartılı geldi bana” demişti. 

Derdini anlatmaya devam eden Esnaf, “Sayın Cumhurbaşkanımız bütün ödemelerimiz devam ediyor, işlerimiz düştü” diye sürdürmüştü. 

“KEYİF ÇAYI BU, İÇ” 

Erdoğan, “Çok abartı…Düştü ifadene tamam, eyvallah. Ama eve ekmek götüremiyoruz dediğin zaman…” diyerek konuşmasını noktalamıştı. 

Esnaf, “Servisçi gerçekten perişan. Gerçekten zor durumdayız” ifadelerini kullandı. Erdoğan ise “Keyif çayı bu. Bu çayı iç” diyerek çay dağıtmıştı.  

KAHVECİLER ODASI: CUMHURBAŞKANIM AÇIZ, AÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da evine ekmek götüremediğini söyleyen esnafa "Keyif çayı bak. Çayı iç" sözüne Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven bugün yaptığı açıklama ile tepki göstermişti. Güven, "Sayın Cumhurbaşkanım bizim keyfimiz kalmadı, uykularımız kaçtı, telefonlarımız susmuyor. 8 aydır Ankara’nın göbeğinde bir sivil toplum örgütü başkanı feryat ediyor. Bize yardım edin. Açız, aç!" diyerek tepkisini dile getirmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN