Öğretmenler ücretsiz ulaşım istiyor

Öğretmenler ücretsiz 
ulaşım istiyor

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. İstanbul’da toplu ulaşımdan ücret ödeyerek yararlanan öğretmenler ise ücretsiz ulaşım istiyor. Eğitim Bir Sen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bir dosya ile başvurarak öğretmenlere ücretsiz ulaşım istedi.

[Karar]

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Küçükçekmece ilçe temsilciliği tarafından yapılan bir araştırma Küçükçekmece ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan personelin toplu taşıma araçlarını kullanma sıklığı ve oranlarını ortaya koydu.

Eğitim Bir Sen Küçükçekmece İlçe Başkanı Yusuf Sabaz’ın açıkladığı verilere göre, Küçükçekmece ilçesinde 150 adet resmi eğitim kurumu bulunuyor. Bu eğitim kurumlarında her kademeden 5814 kadrolu personel çalışıyor. Personelin işyerlerine gidiş geliş yöntemleri ise şöyle:

Özel aracını kullananlar……………………………………………….3118

Eşi-Komşusu-Arkadaşı ile gidenler………………………………......624

Yaya gidenler…………………………………………………………...783

Minibüs ile gidenler…………………………………………………….641

Taksi ile gidenler………………………………………………………..19

Okul servisi ile gidenler………………………………………………....78

Metrobüs-Otobüs ile gidenler………………………………………....551

Bu araştırmayı baz alan eğitimciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bir dosya ile başvurarak ücretsiz ulaşım talebinde bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN