Okan Bayülgen kimdir, kaç yaşında nereli ve evli mi? Hayat hikâyesi nedir?

Okan Bayülgen kimdir, kaç yaşında nereli ve evli mi? Hayat hikâyesi nedir?

Uzun eğitim hayatı boyunca Fransa’da da okuyan, sonrasında Türkiye’de eğitimini tamamlayan Okan Bayülgen, yaptığı şov programlarının yanında seslendirdiği, oynadığı ya da yapımcılığını ve senaristliği üstlendiği projelerle de büyük başarılara imza attı.

Eski eşi Şirin Ediger’le birlikteliğinden İstanbul adındaki kızıyla geçtiğimiz günlerde bir arada görüntülenen Okan Bayülgen, kızının güzelliğini annesinden, huylarını ise kendinden aldığını söyledi. Ünlü şovmen Okan Bayülgen, yaptığı programlarla televizyon dünyasına hep farklı projeler kazandırmayı başardı.

OKAN BAYÜLGEN KİMDİR?

Kaan Okan Bayülgen, veye bilinen ismiyle Okan Bayülgen, 23 Mart 1964’te İstanbul Cihangir’de doğdu. Tiyatrocu, oyuncu ve klip yönetmeni, seslendirme sanatçısı yapımcı ve ve fotoğrafçılık yapan Okan Bayülgen, gazetecilik ve hukuk eğitimi almış bir baba olan Ümit Bayülgen’le ressam bir annenin oğludur. 

1970 yılında anne ve babası boşanan Okan Bayülgen'in annesi İsmet Görgün’le evlendi. Ardından İsmet Görgün onu nüfusuna geçirmek isteyince soyadı farkında olmadan Görgün olarak değiştirildi. Ancak kendi isteğiyle mahkemeye başvuran Okan Bayülgen, babası Ümit Bayülgen'in soyadını aldı. 

Öte yandan Ümit Bayülgen de 2. kez evlendi. Okan Bayülgen'in babasının ikinci evliliğinden, Okşan Bayülgen ve Ozan Bayülgen adında iki kardeşi oldu.

OKAN BAYÜLGEN NE MEZUNU?

Eğitimine Göztepe, İstanbul'daki Taş Mektep yatılı okulda başlayan Okan Bayülgen, 6 yaşındayken yatılı okula gitti. Şişli 19 Mayıs İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra Galatasaray Lisesi'nde eğitimini sürdüren Okan Bayülgen, okulda yer alan öğrenci kulüplerinden edebiyat, müzik, folklor gibi kollarla ilgilendi. Okula gitmeme durumu, problem olmaya başladığında annesi Ayla Görgün; onu Bodrum'a, yanına aldı ve Galatasaray Lisesi'ndeki 6 senesinin arkasından Bodrum Lisesi'ne kaydoldu.

Oradan da Şişli Lisesi'ne geçiş yapan Okan Bayülgen, 1984 yılında mezun olarak lise eğitimini tamamladı. Fotoğraf eğitimi almak için Fransa’nın yolunu tutan Okan Bayülgen, Tours Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesi'nde hukuk okudu. Arkasından fikir değiştirerek aynı üniversitenin ekonomi bölümüne geçiş yaptı.

Bir sene okumasının ardından ekonomi eğitimini de yarıda bırakan Okan Bayülgen, Türkiye'ye geri dönüş yaparak Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü sınavlarını kazandı ve buradaki eğitimine başladı. 1989 yılında mezun olarak aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yapan Okan Bayülgen, televizyon hayatına Satel TV'de klipler sunarak başladı.

Atv'de gece yarısında yayına başlayan Gece Kuşu ismindeki farklı programıyla adını duyurmayı başaran Okan Bayülgen, Gece Kuşu'nun arkasından late night show tarzını 100 gece boyunca Televizyon Çocuğu ile sürdürdü.

okan-bayulgen-kimdir-kac-yasinda-nereli-ve-evli-mi-hayat-hikayesi-nedirrr.jpg

Neredeyse gecenin yarısında sessiz sedasız yayına başladığında hedeflediği şey, izleyici ve sunucu arasındaki yapmacık samimiyeti ortadan kaldırmaktı. Agresif hâlleri ve ilk ‘uçurmaları’ başlarda kamuoyunun sesini kısma yönünde hayli totaliter bir tavır olarak karşılansa da asıl eylem bu düzeni kuranlara karşıydı.

Program ekibi olarak ATV’yle yollarını ayırmasının ardından 2 seneye yakın ekranlardan uzak kalan Okan Bayülgen, bu ara içinde 1997'de bacağından vuruldu. Saldırgan Murat Çakmak, Okan Bayülgen’in oynadığı İstanbul Kanatlarımın Altında filiminde Osmanlı’ya hakaret ettiği gerekçesiyle vurduğunu söyledi.

ATV’de yalnızca 13 bölüm süren Utanmaz Adam dizisinde rol oynayan Okan Bayülgen, Kanal D'de sunduğu Zaga ile ekranlara geri döndü. Devamlı değişen ekipler, jenerikler, skeçler, orkestra, dekor ve farklı program anlayışı, canlı telefon bağlantıları, beklenmedik tuhaflıkları ve Medya Arkası’yla kısa bir zamanın dışında Cumartesi geceleri yayınlanan Zaga, Türk televizyon tarihindeki uzun soluklu ve yeni bir anlayışın ürünü özgün bir program olarak çok tutuldu.

Televizyon bakımından uzun sayılacak seneler, çeşitli eğitim ve yardım kampanyaları adına ulusal haber kanalı NTV'de özel yayınlar yapan Okan Bayülgen, yine bu kanalda izleyen seneler boyunca yılbaşı gecesi özel canlı yayınları yaptı. Son olarak 2008 yılının yılbaşı akşamında, Müjde Ar'la beraber bir program yapan Okan Bayülgen, 2004 yılında izleyicilerin de stüdyo konuğu olarak katılabildiği Herkes Bunu Konuşuyor’la perşembe geceleri ekranlara geldi. 

Bilim, akademi, popüler kültür, müzik, medya dünyasından ve çeşitli sanat alanlarından çok yönlü konuklarla birlikte, seçilen bir konunun bir masa etrafında konuşulması üzerine kurulu bu proje, diğerlerinden farklı bir şekilde komedi ağırlıklı eğlence programı gibi değildi.

Aynı biçimde 2006’da CNN Türk'te Saba Tümer’le beraber Haber Makinası ismindeki gündemdeki haberlerin ekrana getirilip bu haberler ya da olaylar ile ilgili konukların misafir edildiği bir programla; 2007’de NTV ekranlarında, 'Bu Sizi İlgilendiriyor’ ismindeki siyasi ağırlıklı başarılı bir program yaptı.

2008 yılında ise haftanın 4 günü canlı olarak yayınlanan, konuklarla halkın gündemi ve normal gündemin beraber masaya yatırılıp, izleyicilerin de telefon ve e-posta yoluyla fikir ve sorularını sorduğu Okan Bayülgen Sade Vatandaş programını yaptı.

2005’te yayın hayatında Televizyon Makinası’yla izleyiciyle bir araya geldiğinde, her zaman kendisi kadar ekibini de ön plana çıkaran Okan Bayülgen, bu kez Hakkı Devrim’le birlikte ekranlara çıktı. Bir masa etrafındaki konuk yağmuru, eğlence dünyasından sanat ve edebiyat dünyasına, bir dizi bölümdeki bilimum konuk, konu ve daha ciddi bir formatla izleyiciyle buluştu.

Ardından Makina olarak ismini kısalttığı programda, estetik unsurlar, piyesler daha ön plana geçmiş ve yayının zamanını giderek daha uzun tutmayı seçmiştir.

okan-bayulgen-kimdir-kac-yasinda-nereli-ve-evli-mi-hayat-hikayesi-nedirr.jpg

ELEŞTİRİLER

13 Kasım 2016 yılında, sunuculuğunu Pelin Akil’le birlikte üstlendiği Altın Kelebek Ödül töreninde halk oylamasıyla ‘En İyi Dizi’ kategorisinde ödül kazanan Diriliş: Ertuğrul dizisinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ ödülü almasının ardından teşekkür konuşması yapmadan kulise gönderilmişti.

Duruma tepkisini gösteren dizi oyuncularından Cavit Çetin Güner, ödülü ayaklarının önüne koyarak çektiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Yaşanan krizin ardından Okan Bayülgen, diziyi izlemediğini ancak bundan sonra izleyeceğini alaylı bir şeklde ifade ederek özür diledi.

Bunun ardından Mehmet Bozdağ sosyal medyada yayınlandığı bir açıklamayla ödülü iade ettiklerini duyurdu. 16 Kasım 2016 yılında Cengiz Semercioğlu'na konuşan Okan Bayülgen, bunun kendisinin esprili tutumu, konuşma tarzı olduğunu vurgulayarak, bundan ötürü de kimsenin alınamayacağını ifade etti. Dizinin adını ön plana çıkarmak adına tekrar tekrar söylediğini kaydeden Okan Bayülgen, kimseyi kırmayı istemediğini, kırılanlardan da özür dilediğini söyledi.

OKAN BAYÜLGEN EVLİ Mİ?

Çok genç yaşta evlenen Okan Bayülgen, kısa süren bu ilişkisinin ardından 2 defa daha evlendi. İlk evliliğini Çocuklar Duymasın dizisinde oynayan Zeyno Günenç’le yapan Okan Bayülgen, sonra ayrıldı.

2008’in son gününde evlendiği Şirin Ediger'den doğma İstanbul isminde kızı bulunan Okan Bayülgen, 2014'te Şirin Ediger’den de boşandı.

okan-bayulgen-kimdir-kac-yasinda-nereli-ve-evli-mi-hayat-hikayesi-nedirrrr.jpg

OKAN BAYÜLGEN'DEN KIZIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Salgından önce ‘Amadeus’ ismindeki tiyatro oyununda Mozart’ı oynayan Okan Bayülgen, 56 yaşındayken böyle bir teklif geldiğini vurgulayarak, Mozart için çok yaşlı olduğunu, Mozart’ın 35 yaşında öldüğünü anımsattı. Oyunda Mozart’ın görünen hâlinin 22, 23 yaşlarında olduğunu kaydeden Okan Bayülgen, yapımcıların kendisine Salieri’nin de Mozart'la tanıştığında 32 yaşında olduğunu ve Selçuk Yöntem’in şu anda 67 yaşında olduğunu söylediğini belirtti.

Miziksel olarak da Mozart’a benzemediğini ifade eden Okan Bayülgen, tiyatronun sinemadan faklı olarak, performansın öne çıktığı bir alan olduğunu aktararak, Mozart’la ilgili çizgi resimlerde, bebek yüzlü, sarışın bir çocuk olduğunu anlatarak, kara, kuru bir herifin bunu canlandırmasını seyircinin değerlendireceğini söyledi.


Kızı İstanbul’la ilişkisinden de bahseden Okan Bayülgen, baba-kız arasında olan bir uyumun bulunduğunu dile getirerek, kızının kendisinden tüm huylarını aldığı için bu konuda annesinden daha şanslı olduğunu anlattı. Okan Bayülgen, kızının güzelliği annesinden, ama huylar kendisinden aldığını vurguladı.

okan-bayulgen-kimdir-kac-yasinda-nereli-ve-evli-mi-hayat-hikayesi-nedir.jpg

OKAN BAYÜLGEN’İN OYNADIĞI TİYATRO OYUNLARI


Atlarıda Vururlar : Horace McCoy - İstanbul Gösteri Merkezi - 1997
Kiralık Oyun : Ferhan Şensoy - Orta Oyuncular - 2006
Hapşırık : Anton Çehov\Michael Frayn - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1990
Küçük Motzart : Jakop Lorey - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1991
Kamuoyu : Aurel Baranga - Trabzon Devlet Tiyatrosu - 1989
Masal Bahçesi : Ali Taygun - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1990


OKAN BAYÜLGEN'İN OYNADIĞI FİLMLER

Muhabbet Kralı        Proje Aşamasında
Zahir İstanbul Aşıkları        Proje Aşamasında
Sarmaş Dolaş        Proje Aşamasında
Artı        2021
Dada Dandinista        2015
Makina Kafa        2013
Beyin Bedava        2013
Disko Kralı        2011
Çek Bakalım        2011
Yürügari İbram        2010
Medya Kralı        2010
Kanal-İ-zasyon        2009
Disko Kralı        2009
Romantik        2007
Sınav        2006
Size Baba Diyebilir Miyim?        2004
Gülüm        2002
Hemşo        2001
Oyunbozan        2000
Komser Şekspir        2000
Utanmaz Adam        1998
Ağır Roman        1997
İstanbul Kanatlarımın Altında        1996
Renklerde Kaybolan Hayat        Belli Değil

OKAN BAYÜLGEN'İN SESLENDİRDİĞİ FİLMLER

Şrek 4: Sonsuza Dek Mutlu        2010
Garfield Süper Kahraman        2009
Disko Kralı        2009
Garfield Komedi Festivali        2008
Don Kişot        2007
Şrek 3        2007
Shrek The Halls        2007
Garfield Geri Dönüyor        2007
Çirkin Ördek Yavrusu ile Farecik        2006
Garfield 2        2006
Cesur Balık        2006
Pembe Panter        2006
Robotlar        2005
Garfield        2004
Şrek 2        2004
Şrek        2001

SENARİSTLİK YAPTIĞI PROJELER

Dada Dandinista 2015 Yapımcı
Disko Kralı 2009

YAPIMCILIĞINI YAPTIĞI PROJE

Dada Dandinista

Janset Paçal kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte son hali...Janset Paçal kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte son hali...

Yasemin Kozanoğlu kimdir, kaç yaşında, nerede yaşıyor? İşte son hali...Yasemin Kozanoğlu kimdir, kaç yaşında, nerede yaşıyor? İşte son hali...Ünlüler dile geldiÜnlüler dile geldi

Erdoğan'dan Diriliş'e destek Bayülgen'e tepkiErdoğan'dan Diriliş'e destek Bayülgen'e tepki

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN