Yasemin Kozanoğlu kimdir, kaç yaşında, nerede yaşıyor? İşte son hali...

Yasemin Kozanoğlu kimdir, kaç yaşında, nerede yaşıyor? İşte son hali...

90'lı ve 2000'li yılların popüler oyuncusu Yasemin Kozanoğlu, yıllardır gözlerden uzak olması nedeniyle zaman zaman merak konusu oluyor. Bir dönemin ikon ismi, İspanya'nın Ibiza adasında hayatını sürdürüyor. İşte, Yasemin Kozanoğlu biyografisi...

Avrupai duruşuyla rakiplerinden sıyrılarak dikkat çeken Yasemin Kozanoğlu, bir dönemin önemli magazin figürlerinden biriydi. Kısa süren oyunculuk deneyiminin yanı sıra modellik de yaptı. Okan Bayülgen ve Teoman ile başrollerini paylaştığı 'Romantik' filmiyle adını geniş kitlelere duyurdu.

YASEMİN KOZANOĞLU'NUN SON HALİ

0x0-deniz-akkayanin-buyuk-degisimi-iste-unlulerin-yillar-icindeki-degisimi-1553237052655-horz.jpg

YASEMİN KOZANOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

7 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Yeşilçam oyuncusu Ahu Tuğbay'ın kızıdır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 1940-1950 yılları arasında başkanlık yapan Abdullah Ziya Kozanoğlu'nun da torunudur. 1986 yılında annesi ve babasının boşanmasının ardından anneannesi Saadet Hanım tarafından büyütüldü.

Okula, Hasan Ali Yücel İlkokulu'nda başladı. Ortaokulu ve lisenin ilk iki senesini Ata Lisesi'nde okudu. Son seneyi de Eseniş Lisesi'nde okuduktan sonra mezun oldu.

8 yıl profesyonel olarak artistik buz pateni sporu yaptı ve birçok madalya kazandı. Londra Amerikan Üniversitesi'nde (American College Of London) 2 yıl boyunca 'video prodüksiyon' eğitimi alan Yasemin Kozanoğlu, eğitimini tamamlayınca Türkiye'ye döndü ve çalışmaya başladı.

870520-1.jpg

MANKENLİK, OYUNCULUK VE DJ'LİK YAPTI

Müzik şirketi Raks Marşandiz'de başlayan çalışma hayatı, yönetmen Sinan Çetin ile tanışması sonucu film setlerine doğru kaydı. Önce bir reklam filmi ile kamera karşısına geçti. Ardından 2002 yılında Sinan Çetin'in yönettiği 'Romantik' filminde rol aldı. ATV için çekilen Çilekli Pasta adlı filmle kamera önündeki çalışmaları devam etti.

Eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Şen'in oğlu Adnan Şen ile 2 yıl nişanlı kaldı fakat evlenmeden ayrıldılar.

Mankenlik ve oyunculuktan sonra DJ'lik yaparak müzik dünyasına adım attı. İstanbul'da birçok gece kulübünde performans sergileyen Yasemin Kozanoğlu, bir de albüm hazırladı.

2007'DE SON KEZ EKRANLARDA YER ALDI

2003 yılında 'Gülfem' karakterini canlandırdığı ve yayını sadece 8 bölüm süren 'Hürrem Sultan' adlı dizide Ali Sürmeli, Gülben Ergen ve Deniz Türkali ile birlikte rol aldı. 2004 yılında ATV'de yayınlanan sunuculuğunu Seray Sever'in yaptığı 'Ünlüler Çiftliği' adlı yarışmaya katılıp; Seren Serengil, Harun Kolçak, Zeynep Özal, Ferhat Güzel, Ercan Akışık, Yunus Günce ve Hakan Ural ile yarıştı.

2007 yılında 'Avrupalı' adlı sinema filminde Cem Davran, Yasemin Kozanoğlu Sema Öztürk, İlknur Soydaş ve Aydemir Akbaş ile beraber başrolde oynadı.

2108-kozanoglu-yasemin-002.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1978 doğumlu olan Yasemin Kozanoğlu, 2021 yılı itibarıyla 43 yaşındadır ve bekardır.

İspanya'nın Ibiza adasında hayatını sürdürmektedir. Burada DJ'lik yaparak kazandığı parayı gayrimenkule yatırdı ve bu şekilde geçimini sağlamaktadır.

Yasemin Kozanoğlu 1.74 metre boyunda, 59 kilo ve yengeç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @yasemingercekkozanoglu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

YASEMİN KOZANOĞLU DİZİLERİ

2001 - Avcı (Duygu Güner)
2003 - Hürrem Sultan (Gülfem Hatun)

YASEMİN KOZANOĞLU FİLMLERİ

2000 - Çilekli Pasta (Burcu Burkan)
2001 - Yeşil Işık
2002 - Romantik (Yasemin)
2007 - Avrupalı (Ela)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN