Ömer Halisdemir'in öldürdüğü darbeci Semih Terzi korkudan kuralları bile çiğnemiş

Ömer Halisdemir'in öldürdüğü darbeci Semih Terzi korkudan kuralları bile çiğnemiş

Astsubay Ömer Halisdemir’in iddianamesine dikkat çekici bir tanık ifadesi girdi. Tanık, darbeci Semih Terzi’nin öldürülme korkusuyla 14 kişilik koruma ekibi görevlendirdiğini, Ankara’ya indiğinde askerleri öne sürdüğünü söyledi. İfadeyle Halisdemir’in Terzi’yi vurarak imkansızı başardığı bir kez daha anlaşıldı.

ÖZEL HABER: HİLAL ÖZTÜRK

Özel Kuvvet Tim Komutanı Hava Piyade Yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz, Ankara Başsavcılığı’na verdiği ifadede 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışırken, Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi’yle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Yılmaz, Ömer Halisdemir iddianamesine giren ifadesinde tabur Komutanı Fatih Şahin’in, Terzi’nin korunması için 14 kişi görevlendirdiğini, uçak inmeden namluya mermi sürülmesi, uçağın tekerleri yere değer değmez de ‘tam dolduruş’ emrini verdiğini anlattı.

Yüzbaşı Yılmaz’ın anlattıkları, Tuğgeneral Semih Terzi’nin öldürülmekten duyduğu tedirginlik nedeniyle olağandışı davrandığını gösterdi. Buna göre, uçak inmeden namluya mermi verildi, uçağın tekerleri yere değince de tim silahlarını tam dolduruş yaptı. Terzi uçaktan inmeden önce ‘saha emniyetli’ ikazını bekledi, önce kendisi inmesi gerekirken teammüllere aykırı olarak 14 kişilik timin inmesini bekledi. Terzi saha emniyeti ikazında bulundu ve ekip indikten sonra arkalarından geldi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın kendisine müdahale edeceğini düşünen Terzi’nin olağanüstü önlemler alması dikkat çekti.

Yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz’ın ifadesinde dikkat çeken diğer bölümler ise şöyle: 15 Temmuz’da tabur komutanı olan Fatih Şahin saat 19.30’da ‘Operasyona çıkacak şekilde hazırlanın, Ankara’ya gidiyoruz, terlikle havluyla uğraşmayın’ dedi. Bu şekilde söylemesi tuhaf geldi çünkü, daha önce operasyon yapacak şekilde hiç Ankara’ya gitmedik. Ayrıca Ankara’da operasyon yapacak taburlar var. Emir vermesinden sonra malzemeleri hazırladık. Bu sırada İstanbul’da köprülerde hareketlilik olduğunu, Ankara’nın üzerinde de F-16’ların uçtuğunu öğrendik. Bu sırada uçak kaçırıldığı haberinin yayıldığını, Amerika’daki 11 Eylül saldırı türü bir saldırı olabileceği ihtimalini konuştuk. Yanımızda bulunan Fatih Şahin gülümseyerek ‘ihtilal yapıldı’ dedi. Fakat buna kimse inanmadığı için üzerinde durmadık. İnternete darbe girişimi olduğuna dair haberler düşmeye başlayınca, Fatih Şahin’in bu durumu tahmin etmesine çok şaşırdık.”

‘FETÖ İLE ÇATIŞACAĞINI SANDI‘

Diyarbakır Havaalanına otobüsle giderken yolda radyodan Başbakan’ın açıklamasını duyduğunu söyleyen Yüzbaşı Yılmaz, Paralelcilerin darbe girişimi olduğunu tahmin ettiğini ifade etti. Yılmaz ifadesine şöyle devam etti: “Neye dayanarak bu şekilde konuşuyorsun diye sordular. Olayların sadece İstanbul ve Ankara’da olmasıdan ve Başbakanın kendinden emin bir şekilde açıklama yaptığını düşündüğüm için dedim. Bir astsubay Genelkurmay’ın internet sitesinde darbe açıklaması var dedi. Siteyi hacklemişlerdir itibar etmeyin dedim.”

Yüzbaşı Yılmaz’ın ifadesinde, FETÖ’cü Binbaşı Şahin’in silahından çıkan mermilerle ağır yaralanan Ömer Halisdemir’e, yerde yatarken iki el ateş eden Deniz Üsteğmen Mihrali Atmaca’nın, paralelcilerle çatışacağını sandığını söyledi. Yüzbaşı Yılmaz “Mihrali ‘Komutanım biz şimdi paralelcilerle çatışmaya mı gidiyoruz’ diye sordu. Ben de ‘Evet Mihrali hazırlığını ona göre yap’ dedim. Bu esnada konuşmaları duyan Binbaşı Fatih Şahin’in yüzü bembeyaz oldu” dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN