Onur Belgesi kimlere ve nasıl verilir? Öğrencilere Onur Belgesi

Onur Belgesi kimlere ve nasıl verilir? Öğrencilere Onur Belgesi

2019-2020 eğitim öğretim yılı ara tatiline sayılı günler kaldı. Ara tatilin yaklaşmasıyla milyonlarca öğrenciyi karne heyecanı sararken, takdir, teşekkür belgeleriyle birlikte onur belgesi beklentisi de arttı. Peki, onur belgesi kimlere verilir? İşte konu ile ilgili detaylar…

 

17 Ocak 2020 Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla yarıyıl tatili başlamış olacak. Takdir ve teşekkür belgesi almayı düşünen öğrencileri notlarını hesaplamaya başladı. Üstün başarı gösteren öğrenciler de onur belgesiyle ödüllendirilecek. İşte, onur belgesi alma şartlarının detayları…

ONUR BELGESİ NEDİR?

Onur Belgesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine okudukları okullarda gösterdikleri başarı durumuna, örnek davranışlarına, çeşitli aktivitede sergiledikleri davranışlara ve belirlenen diğer koşullara göre verilen bir başarı belgesidir. Onur belgesini almak için sadece ders notu değil farklı alanlarda da birçok başarı gereklidir.

Onur belgesi verilecek öğrenciler sınıf öğretmeninin önerisi ve okul müdürünün kararıyla seçilir. Öğrenciler için okula uyum, iletişim, ders durumları, yarışma başarıları gibi geniş çaplı bir değerlendirme yapılmaktadır.

Ayrıca ulusal ve uluslararası yarışmalarda okula başarı getirmek de onur belgesi almak için bir nedendir.

Karne günü okulda dağıtılan karnelerle birlikte öğrencilerin aldığı takdir, teşekkür belgesi ile birlikte onur belgeleri de dağıtılmaktadır.

TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi almak için şartlar belirlenmiş ve Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Yayınlanan şartlara göre onur belgesi ödülünü almanın şartları şu şekildedir.
1- Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu not şartına bağlı kalmadan;
• Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanarak örnek olmak,
• Bilimsel projeler ile sosyal etkinliklere katılmak, bu çalışmalarda liderlik yapmak, yapılan etkinliklerde eğitime katkıda bulunmak ve üstün başarı göstermek,
• Okul araç-gereç ve donanımları ile çevreyi koruma ve gözetmede davranışlarıyla örnek olmak,

20-01/10/onur-belgesijpgg.jpg


• Görgü kurallarına uymada ve insan ilişkilerinde örnek olmak,
• Trafik kurallarına uymada örnek davranışlar sergilemek,
• Bilişim araçlarını kullanmada iyi örnek olacak davranışlar sergilemek,
• Okula ve derslere düzenli olarak gelmek, bu yönde arkadaşlarına iyi örnek olmak,
• Yaşlı, yetim, öksüz, güçsüz, engelli ve benzeri durumda olanlara yardım amacıyla yürütülen toplum hizmetlerinde görev almak gibi davranışlarından en az birini gösterenler onur belgesi ile ödüllendirilirler.
• Öğrenciler, sınıf öğretmenlerinin ve onur kurulunun görüşü de alınarak takdir ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilip ödüllendirilmediğine bakılmaksızın onur belgesi ile ödüllendirilir.
2- Ayrıca öğretmenler kurulu, ders yılı başında yukarıda belirtilen davranışların dışında da onur belgesiyle ödüllendirilebilecek davranışları belirler. Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kurulu ile okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN