Orman yangınları Meclis gündemine taşındı: Kaç hektar imara açıldı?

Orman yangınları Meclis gündemine taşındı: Kaç hektar imara açıldı?

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, son 10 yılda çıkan orman yangınlarını Meclis gündemine taşıdı. 'Son on yılda, ülkemizde çıkan orman yangınlarında orman vasfını yitiren ve yeniden ağaçlandırılmayıp imara açılan orman arazisi kaç hektardır?' diyen Öztunç, kamuoyunun aydınlatılması için çağrı yaptı.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, son 10 yılda Türkiye'de çıkan orman yangını sayısı, kaybedilen ormanlık alan miktarı ve kaç hektar orman arazisinin imara açıldığı gibi sorulardan oluşan soru önergesini Meclis'e sundu.

Öztunç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Türkiye'de son 10 yılda çıkan orman yangınları ile ilgili kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

Öztunç'un soruları şu şekilde:

1-Son on yılda, yıllar itibariyle Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen orman yangını sayısı ve bu yangınlar nedeniyle kaybettiğimiz orman alanı kaç hektardır? Yanan orman alanlarını yeniden orman vasfına kavuşturulması amacıyla ağaç dikilmiş midir? Dikilmiş ise kaç hektar alana ne kadar ağaç dikilmiştir?

2-Son on yılda, Türkiye’de çıkan orman yangını sayısı ne kadardır? Bu yangınların illere göre dağılımı nasıldır?

3-Son on yılda, Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarında kaybedilen orman alanı kaç hektardır? Yanan ormanların kaç hektarı tekrar ağaçlandırılmıştır?

4-Son on yılda, ülkemizde çıkan orman yangınlarında orman vasfını yitiren ve yeniden ağaçlandırılmayıp imara açılan orman arazisi kaç hektardır?

5-Orman yangınları sonrası imara açılan orman arazilerinin illere göre dağılımı nedir?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN