Osman Durmuş kimdir? Eski bakan kaç yaşında ve neden vefat etti?

Osman Durmuş kimdir? Eski bakan kaç yaşında ve neden vefat etti?

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. MHP’den milletvekilliği yapan ve Sağlık Bakanlığı görevini de yürüten Osman Durmuş için başsağlığı mesajları yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve birçok önemli isim, hayatını kaybeden Osman Durmuş için rahmet, acılı ailesi için de başsağlığı diledi. Öte yandan gazeteci Fatih Ergin, Osman Durmuş’un bakanlığı döneminde Türk halkının gen haritasının çalınmasını engellediğini iddia etti.

ESKİ SAĞLIK BAKANI OSMAN DURMUŞ VEFAT ETTİ

Geçirdiği beyin kanamasından dolayı hastaneye kaldırılan ve burada tedavi gören eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, 73 yaşında hayata veda etti.

OSMAN DURMUŞ KİMDİR?

ANAP-DSP-MHP Koalisyon Hükümeti'nde Sağlık Bakanı olarak hizmet eden Osman Durmuş, 5 Ağustos 1947 yılında Çankırı'da doğdu. Osman Durmuş, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 

Aynı fakültenin Anatomi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi yapan Osman Durmuş, Ankara Hastanesinde Genel Cerrahi İhtisası'nı bitirmesinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak göreve başladı. 1990 yılında doçent, 2003’te de profesör olan Osman Durmuş’un, ulusal ve uluslararası yayınlarda hemen hemen 60 makalesi yayımlandı.

osman-durmus-kimdir.jpg

OSMAN DURMUŞ HANGİ PARTİDENDİ?

MHP'den Kırıkkale Milletvekilliği yapan ve 57'nci Hükümet'te Sağlık Bakanlığı görevini sürdüren Osman Durmuş, evli ve 3 çocuk babasıydı.

OSMAN DURMUŞ KAÇ YAŞINDA VE NEDEN VEFAT ETTİ?

21 Ekim 2020 tarihinde Acıbadem Ankara Hastanesi'nin acil servisine getirilen Osman Durmuş'a gerekli tıbbi değerlendirmelerin ardından beyin kanaması teşhisinin konulduğunu vurgulayan hastanenin Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, yoğun bakım servisinde tedavisinin 5 gün boyunca devam ettiğini belirterek, Durmuş’un çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak 73 yaşında yaşamını yitirdiğini söyledi. Yörübulut, Osman Durmuş’un acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diledi

osman-durmus-kimdirr.jpg

OSMAN DURMUŞ İÇİN BAŞ SAĞLIĞI MESAJLARI

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ

Beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş için taziye mesajı yayınlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, 57. Hükümet'te Sağlık Bakanı olarak görev yapan, Kırıkkale Milletvekili olarak Yüce Mecliste önemli çalışmalara imza atan Osman Durmuş'un vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirterek, merhuma Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY

Geçirdiği beyin kanamasının adından 73 yaşında hayatını kaybeden eski Sağlık Bakanlarından Osman Durmuş için başsağlığı mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, merhuma rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Resmî Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’a sonsuz rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar dileyerek, ‘Milletçe başımız sağ olsun’ ifadelerini kullandı.

MHP’DEN BAŞSAĞLIĞI 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), eski milletvekili ve MHP’den Sağlık Bakanı olarak görev yapan Osman Durmuş’un rahmetli olduğunu duyurarak, acılı ailesine ve MHP camiasına başsağlığı mesajı paylaştı.

İŞTE OSMAN DURMUŞ İÇİN YAPILAN TAZİYE MESAJLARI

OSMAN DURMUŞ’LA İLGİLİ ÇARPICI DETAY

Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Durmuş ile ilgili çok çarpıcı bir detaydan bahsetti. Durmuş'un bu ülkeye iki büyük hizmeti olduğunu söyleyen Ergin, 1999 yıllarında Adnan Oktar'ın müridi Dr. Oktar Babuna'nın henüz genç bir doktorken kanser hastalığına yakalanıp ilik nakli için uygun ilik bulunması için medyanın da desteğiyle ülke çapında bir kan bağışı kampanyası düzenlediğini anımsatarak, kısa zaman içerisinde 160 bine yakın kişiden kan örneğinin alındığını ve başarılı bir kampanya yürütüldüğünü kaydetti.

Bu kan örneklerinin bir kısmının ABD'ye gönderildiğini, bir bölümüne de son anda dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından el konulduğunu ve kampanyanın sonlandırıldığını iddia eden Ergin, Türk medyasının o dönem Durmuş'u destekleyeceğine 'şarlatanları' desteklediğini belirterek, toplanan kan örneklerinin neidüğü belirsiz kurumlara satılması ile Oktar'ın televizyon kanalı kurduğunu ileri sürdü.

O dönem genetik-DNA çalışmalarının zirve yaptığı, canlı kopyalama ve genetik silah geliştirme teknolojisine ulaşıldığı yıllar olduğunu vurgulayan Ergin, toplumların gen haritasının çıkartılıp sadece bir bölüm canlıya özgü kimyasal silah, kısırlaştırıcı gıda ve metebolizmayı kontrol edecek ilaçların geliştirildiğini öne sürerek, Osman Durmuş'un stratejik bir müdahaleyle kan örneklerine el koyduğunu söyledi.

Durmuş'un ayrıca 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremde ülkeye yardım bahanesiyle gelmeye çalışan organ mafyalarına mensup doktorların ülkeye girişini engellediğini kaydeden Ergin, depremde sakat kalarak organları sahra ameliyathanelerinde çalınmaya çok müsait olan deprem zedelerin sağlığının Durmuş tarafından korunduğunu iddia etti.

osman-durmus-kimdirrrr.jpgosman-durmus-kimdirrrrrrr.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN