ÖSO ilerliyor IŞİD El Bab’dan kaçıyor

ÖSO ilerliyor IŞİD El Bab’dan kaçıyor

Fırat Kalkanı Operasyonu’nda IŞİD’in kontrolü altındaki El-Bab’a ilerleyen ÖSO güçleri, ilçeye 20 km mesafeye kadar yaklaştı. Sultan Murad Tugayı Komutanlarından Mahmud Hacı Hasan, “IŞİD El-Bab’ın çevresindeki köylerden çekiliyor. İlçe merkezindeki ailelerini de Rakka’ya gönderiyor” dedi.

KENAN BUTAKIN / HİLAL ÖZTÜRK

Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında IŞİD’in kontrolü altında bulunan Suriye’nin El-Bab İlçesi’ne ilerleyişini sürdürüyor. İlçeye kuzeyden 20 km yaklaşan ÖSO güçleri, zaman zaman YPG ve IŞİD’li teröristlerle çatışıyor. İlerleyişini sürdüren ÖSO güçleri, Kurban Bayramı’na kadar ilçeye girmeyi hedeflerken, IŞİD El-Bab ve çevresinden çekilmeye başladı.

KARAR’a konuşan ÖSO’ya bağlı Sultan Murad Tugayı Komutanlarından Mahmut Hacı Hasan, IŞİD’in El-Bab ilçesinden çekilmeye başladığını belirtti. Şunları söyledi: Biz ilerledikçe IŞİD de El-Bab çevresindeki köylerden tamamen Rakka’ya doğru çekiliyor. Anladığımız kadarıyla Rakka’da savunma konumuna geçecekler.

Suriye’deki TSK destekli Fırat Kalkanı operasyonunun başarısından rahatsız olan PKK’nın uzantısı YPG, Afrin’den Türk karakoluna taciz atışı yaptı. Anında karşılık verilen saldırıyı değerlendiren kaynaklar, PYD/YPG’nin Suriye’de yeniden aktif olan Türkiye’ye yönelik algı operasyonu yapmaya çalıştığına dikkat çekti. Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü’nün, TSK’nın Afrin’e topçu veya havan ateşi açtığını duyurmasının da bunun bir parçası olduğu belirtildi.

ROKETLİ SALDIRI

KARAR’a bilgi veren askeri kaynaklara göre, YPG taciz ateşlerini kasıtlı olarak yapıyor. Özellikle Afrin bölgesini uluslararası kamuoyunun dikkatine getirmek istiyor. YPG’nin bu tür tacizlerde TSK’nın karşılık vermesi amaçlanırken, “Türkiye YPG’ye saldırıyor” haberleri için zemin hazırlanıyor.

16-09/10/sdfd.jpg

IŞİD 12 NOKTADA YIĞINAK YAPTI

Kurban Bayramı’ndan sonra IŞİD’e yönelik yapılacağı belirtilen ve Suriye’deki dengeleri tamamen değiştirecek El Bab ve Rakka operasyonlarına karşı IŞİD’in de askeri yığınaklarını artırdığı haberleri geliyor. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, bölgedeki yerel kaynaklardan kendisine IŞİD’in askeri yığınaklarına ilişkin bilgilerin geldiğini söyledi.

İŞTE O YERLER

IŞİD’in, doğmatik inanış ve motivasyonla kıyamet öncesinde Dabık bölgesinde çok büyük bir savaşın olacağını, bu savaşı kazanacağını ve ardından Kostantiniyye’yi (İstanbul) fethedeceğine inandığını dile getiren Ağar, örgütün üyelerini bu motivasyonla savaşa hazırladığını vurguladı. Dabık’ı koruma altına alan IŞİD’in yığınak yaptığı yerler şöyle:

* El Bab’ta en az 3 kamp

* Ahtarin (Mare-Dabık doğusu, Çobanbey’in güneybatısı)

* Soran

* Savran

* Süfya n Kabasin (Kubbesi)e (En büyük yığınaklardan biri burada)

* Şuveyha

* Türkmen oba ve köyleri Havahöyük ve Taşlıhöyük n Hacıköse

* Mare’nin kuzeydoğusundaki Dabık. - ZİVER BÜYÜKTAŞ/ANKARA

TÜRK TANKINA HAİN SALDIRI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de yürüttüğü “Fırat Kalkanı” harekatının 17. gününde yine acı haber geldi. Terör örgütü IŞİD dün öğle saatlerindeTel Ell Hava  civarında bir Türk tankını güdümlü tanksavar ile vurdu. Tank içindeki üç asker şehit düştü, bir asker de yaralandı. 24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı’nda IŞİD’in saldırısıyla Suriye’de şehit düşen asker sayısı da 7’ye yükselmiş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN