Otomotiv Kovid’i yeni modellerle ‘ezecek’

Otomotiv Kovid’i yeni modellerle ‘ezecek’

Dünyayı sarsan 2020’de beklentilerin üstünde bir satış grafiğine imza atan otomotiv sektörü 2021’e de hızlı başladı. Yeni yıl itibarıyla tanıtılan birçok modelin ardından bu hafta da Peugeot 208, Seat Leon, Volkswagen Caddy ve Range Rover Evoque sahneye çıktı. Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, pazarın geçen yılın üstüne çıkmasını beklediklerini söyledi. Anaç “Bir haftalık ön sipariş sürecinde 300 araç satıldı. Yılın geneli için ise hedefimiz 11 bin adet” dedi.

ALİ YILDIRIM | KARAR

Artan faiz oranları ve fiyatlara rağmen 2020’ye beklenmedik bir performansla başlayan otomotiv sektörü Ocak 2021’de de oldukça iyi bir grafiğe imza attı.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen moralleri yüksek tutan sektör, yılın ilk ayında model bombardımanı yaptı. Yeni yıl itibarıyla tanıtılan birçok modelin ardından bu hafta da Peugeot 208, Seat Leon, Volkswagen Caddy ve Range Rover Evoque sahneye çıktı. 

Otomotiv sektörü zorlu bir 2020 yılını geride bırakırken, pazar pandemiye rağmen rekor üstüne rekor kırdı. Neredeyse 1 milyon adetlik adetlere yaklaşan pazarda yeni modeller de hız kesmedi.

Yüksek faiz ve olumsuzluklara rağmen Ocak 2021’de de model bombardımanı sürerken satışların da iyi seviyede olduğu sektör temsilcileri tarafından aktarılanlar arasında.

Yılın ilk ayı ile birlikte yaklaşık 6 yeni model pazara sunuldu. Bu modeller arasında Peugeot 208, Volkswagen Caddy, Seat Leon, Range Rover Evoque, BMW İX3 ve Fiat Egea Cross bunlardan bazıları. Sadece Ocak 2021’in son haftasında 3 yeni model pazara sunuluyor.  

Fransız üretici Peugeot 208 modelini yeniledi. Yeni nesliyle yola çıkmaya başlayan model Avrupa’ya göre Türkiye’ye 1 yıl geç geldi. Tasarımıyla dikkat çeken yeni 208 daha sporcu detaylarla şekillenirken, kıyafetlerini de değiştirdi.

Benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle sunulan yeni 208’de otomatik versiyonlar da bulunuyor. Avrupa’dan 1 yıl sonra Türkiye pazarına giriş yapan model, Active, Prime, Allure, Allure Selection, GT Line / GT olmak üzere 5 farklı donanıma sahip. GT versiyonunun ise GT Line’dan hiçbir farkı yok. Sadece logosu farklı.

Yeni Peugeot 208 özellikleri arasında, normlarını karşılayan Euro 6.d standardına uygun benzinli ve dizel motor seçenekleriyle yollara çıkıyor. Yine dizel motor olacak fakat GT veya GT Line isteyenler, için tek seçenek 130 beygirlik benzinli. 1.2 litrelik benzinli ünitenin ise 75, 100 ve 130 beygirlik seçenekleri var.

Peugeot 3D i-Cockpit ile dikkat çekmeye devam eden model, iç mekanda da sınıf atlamış. Kabin içindeki tüm düğmeler ve kumandalar sürücünün kolayca ve gözünü yoldan ayırmadan erişebileceği bir konuma yerleştirilmiş.

Active donanım seviyesinden itibaren orta konsol dolu olup karbon temalı yüzey, parlak siyah ve krom eklentiler gibi kaliteli malzemelerle süsleniyor. Aracın başlangıç fiyatı ise 169 bin lira olarak belirlendi. 

1 HAFTADA  300 ADET SATTI HEDEF 11 BİN 

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, 2021 yılında, çok olağanüstü bir durum olmadığı sürece, pazarın 2020 yılının üzerinde gerçekleşeceğini ön gördüklerini ancak yine de temkinli yaklaştıklarını iletti. Anaç “2021 yılının başında yeni Peugeot 208 modelimizi Türkiye pazarına sunuyoruz. Ek olarak bildiğiniz gibi Peugeot markası elektrikli otomobiller konusunda çok iddialı.

Yapılan araştırma çıktıları da Türk tüketicilerinin elektrikli bir araç tercih edeceklerse seçimlerinin Peugeot olabileceğini gösteriyor. 2021’in ikinci yarısında bir sürpriz yapabiliriz. 1 haftalık ön sipariş sürecinde 300 adet araç satıldı bile. 2021 için ise hedefimiz 11 bin adet” dedi.

SUV segmentine de vurgu yapan Anaç şunları söyledi: “Nisan ayında yüzde 15 pazar payıyla pazar lideri olduk. 2020 yılında satılan yaklaşık 182 bin adet SUV’un 25 bin 960 adedini Peugeot SUV ailesi oluştururken, yüzde 14 pay ile tüm yılda toplam SUV segmentinde lider olduk.” 

VERGİ AVANTAJLI RANGE ROVER EVOQUE 

Range Rover Evoque, vergi avantajlı 1.5 litrelik benzinli motoruyla performans ve lüksü bir arada sunuyor. 3 silindirli benzinli motor, ürettiği 160 BG güç ve 260 Nm torku ön tekerleklere 8 ileri otomatik şanzımanla aktarıyor.

Önden çekiş sistemi sayesinde sağlanan ağırlık tasarrufu ile 100 kilometrede 8.0 litrelik bir ortalama yakıt tüketimi sunan Range Rover Evoque, 180g/km CO2 karbon salınımıyla da çevre dostu olmayı başarıyor. İlk kez Yeni Land Rover Defender’da tanıtılan Pivi Pro Bilgi-Eğlence Sistemi ile donatılan Range Rover Evoque’da ayrıca Apple CarPlay ile aynı anda iki telefonu eşleştirebilen bluetooth teknolojisi standart olarak sunuluyor. Aracın başlangıç fiyatı ise 807 bin 963 TL olarak belirlenmiş. 

range.jpg

SEAT LEON İLE DİZELE ELVEDA 

Türkiye pazarına girmeden Avrupa’dan ödülle gelen Leon, 231 bin 500 liralık fiyat etiketine sahip. Leon’un, dördüncü nesli 1.5 TSI 130 HP motor ve FR donanım seçeneğiyle başlıyor. 1.0 TSI 110 HP Style ve 1.0 eTSI hafif-hibrit (mHEV) 110 HP DSG Style Plus seçenekleri ise Şubat ayı içerisinde satışta olacak. 1.5 eTSI hafif-hibrit (mHEV) 150 HP DSG motor seçeneğinin ise 2021 yılı ikinci çeyrekte satışta olması planlanıyor. Böylece model dizel motora da veda etmiş oldu.

Aracın ön tasarımında tamamen yenilenen ızgara ve ön aydınlatma grubu dikkat çekiyor. Bir önceki nesline göre daha geride konumlandırılan LED ön farlar otomobile daha derin ve karakteristik bir görünüm kazandırıyor.

Sürücü ve yolcu odaklı tasarımda fonksiyonellik, minimalizm ve zarafet hemen göze çarpıyor. 10,25” boyutundaki dijital gösterge paneli, onu çevreleyen ve ön kapılar üzerinden devam eden dekoratif kaplamalar yardımıyla hafiflik ve “süzülme” hissi veriyor. Leon Türkiye’de ilk etapta Style, Style Plus ve FR olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi sunulacak. Konfor odaklı Xcellence donanım paketi ise 2021 ikinci çeyrek içerisinde satışa sunulacak. 

seat.jpg

EQA TEK nefesle 500 KİLOMETRE GİDECEK 

Mercedes-Benz de elektrikli araç dünyasındaki yeniliklerine devam ediyor. Daha önce elektrikli SUV EQC’yi sunan marka, şimdi de yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de yola çıkacak olan EQA’yı tanıttı. Günlük kullanıma uygun kompakt SUV olarak nitelendirilen aracın menzili 500 kilometre olarak belirlenmiş.

EQA ailesinin giriş seviyesini, 140 kW / 190 bg gücündeki motoruyla WLTP normuna göre 426 kilometre elektrikli sürüş menziline ulaşan EQA 250 oluşturuyor. 66,5 kWh kapasiteli çift katmanlı batarya araç zeminine entegre ediliyor.

EQA, Mercedes-EQ ailesine özgü, merkezi yıldıza sahip siyah zeminli ön ızgarayla donatılıyor. Ön ve arka ışık şeridi, Mercedes-EQ’nun tamamen elektrikli araç dünyasına özgü bir başka çarpıcı tasarım özelliği olarak öne çıkıyor. 

mercedes.jpg

YENİ NESİL VW CADDY 224 BİN LİRADAN GELDİ 

Volkswagen’i hafif ticari araç segmentinde temsil eden Caddy yeni nesline kavuştu. Daha fazla kişiselleşen model, ticari bir araçtan çok binek konforuyla dikkat çekiyor. Satışa sunulan model, 2 litrelik dizel motorla geldi. Caddy, sağlamlık, fonksiyonellik ve sunduğu birçok teknolojik özellikle birlikte Caddy DNA’sını yüzde 100 korumayı da başarıyor.

Panel Van ve Kombi olmak üzere iki farklı karoserle satışa sunulan Caddy’nin beşinci neslinde donanım seviyeleri de yenilendi; baz model ‘Impression’ ismi ile pazara sunulurken; bir üst modeli ‘Life’, premium model ‘Style’ ve Panel Van modelleri de ‘Cargo’ ismi ile satışa çıktı. Caddy’nin ‘Impression’ modeli 224 bin 900 TL’den başlarken, en dolusunu almak için 280 bin lira gerekiyor.

Caddy’de ilk kez cam tavan sunan marka, elektrikli bagaj kapağıyla da dikkat çekiyor. 2.0 litrelik TDI motor, 122PS güç ve 320Nm tork ile yüksek performans sunarken, manuel viteste yaklaşık yüzde 10, DSG otomatik viteste ise yaklaşık yüzde 15 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. 

vw.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN