Apple'dan kalp pili uyarısı: Telefonunuzu uzak tutun

Apple'dan kalp pili uyarısı: Telefonunuzu uzak tutun

Apple, telefonların kablosuz şarj edilmesini sağlayan MagSafe özelliğinin kalp pilleri gibi tıbbi cihazları etkileyebileceğini belirtti. Özellikle iPhone 12 kullananların dikkat etmesi gerekirken şirketten yapılan açıklamada pillerin bozulması gibi bir durumun ise yaşanmayacağı belirtildi.

Apple, kullanıcılarını kalp pilleri konusunda uyaran bir mesaj paylaştı.

Hatırlanacağı üzere Apple geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yeni iPhone modellerini tanıtmıştı. Yeni iPhone modelleri ile gelen özelliklerden birisi de MagSafe isimli yeni kablosuz şarj teknolojisiydi.

Temeli güçlü mıknatıslara dayanan bu sistem telefonunuzu kablosuz şarj esnasında dahi rahat bir şekilde kullanmanıza imkan tanıyordu.

Elbette söz konusu mıknatıslar olduğunda kullanıcıların kafasında bazı soru işaretleri oluşabiliyor. Özellikle de kalp pili taşıyan kullanıcılar.

iPHONE 12 KULLANANLARA UYARI

Apple geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklama ile iPhone 12’nin kalp pili ve diğer medikal cihazlara etkisini anlattı.

Apple yetkilileri iPhone 12’de yer alan MagSafe sisteminin kullandığı mıknatıslardan dolayı bazı medikal cihazlarda parazitlere yol açabileceğini belirtti. Fakat bu parazitlenmenin eski iPhone modellerinin yol açtığı parazitlenme ile aynı düzeyde olacağı açıklandı.

Yani Apple’ın asıl demek istediği şu. Eski iPhone modelleri kalp pilinize ne kadar zarar veriyorsa, iPhone 12 de anca o kadar zarar verebilir.

Elbette bu açıklama kullanıcıların yüreklerine su serpmiş değil. Malum kalp pili pek çok kullanıcı için hayati önem taşıyan bir gereksinim.

Tabi ki burada şunu da es geçmemek gerekiyor. Apple iPhone 12’deki MagSafe sisteminde kullanılan mıknatısların kalp pilini tamamen bozacağını ya da kullanılmaz hale getireceğini söylemiyor.

Fakat siz yine de iPhone 12‘yi kalbinize fazla yakın tutmayın deriz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN