ÖZGÜR-DER, Doğu Türkistanlılara destek için toplanıyor

ÖZGÜR-DER, Doğu Türkistanlılara destek için toplanıyor

ÖZGÜR-DER, Çin’in Uygur Türklerine yönelik sistematik işkencesini ve kamuoyunun bu zulme karşı sessizliğini protesto etmek amacıyla toplanıyor.

Çin yönetimi tarafından kamplarda zorla tutulan Uygur Türklerinin İstanbul'da yaşayan aileleri, yakınlarından haber alabilmek için Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde sürdürdükleri bekleyiş devam ediyor.  

Bekleyişe sınırlı sayıda destek verilirken ÖZGÜR-DER, zulme ve kamuoyunun sessizliğine tepki göstermek amacıyla Çin Konsolosluğu önünde toplanacağını duyurdu.  

ÖZGÜR-DER’den konuyla ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Çin Konsolosluğu önünde toplama kampı adı verilen zulme dikkat çekmek için günlerdir eylem düzenliyorlar. Çinli yetkililerin yalan ve aldatmalarını dünya kamuoyu medya göstermek için aileleriyle görüşme talebi içeren dilekçeleri Çinli makamlara vermeye çalışıyorlar. 

Çin sahip olduğu imkanlarla mazlum ve mağdur kardeşlerimizin sesini kısmak için her yolu denerken insan hak ve onuruna duyarlı çevreler başta olmak üzere kamuoyunun suskunluğu ise dikkat çekici. 

Doğu Türkistanlı kardeşlerimizle dayanışmak amacıyla Salı saat 15.00’te Çin Konsolosluğu önündeyiz. 

Tarih: 12 Ocak 2021 Salı 

Saat: 15.00 

Yer: İstanbul Çin Konsolosluğu 

ÖZGÜR-DER 

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN