Malezya'dan Uygur Türkleri'ne destek: Farkındalık oluşturulacak

Malezya'dan Uygur Türkleri'ne destek: Farkındalık oluşturulacak

Malezya'da Çin'in Uygur Türkleri'ne uyguladığı zulme dikkat çekmek amacıyla çok sayıda sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek "Uygur Soykırımı ile Mücadele Platformu"nu kurdu.

Malezya merkezli bir çok İslami sivil toplum kuruluşu kendi aralarında birleşerek Çin’in Doğu Türkistan’da soykırım politikasını kamuoyuna duyurmak ve mücadele etmek için "Uygur Soykırımı ile Mücadele Platformu" adı bir bir oluşum kurdukları duyurdu

Özgür Asya Radyosu Uygurca bölümünün Tayvan merkezli "Taywan Times" gazetesini kaynak göstererek verdiği haberde bu gönüllüler platformunun esas amacının "Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur ve diğer Müslümanlara yönelik bastırma ve etnik soykırım uygulamalarına karşı uluslararası toplumun tepkilerini artırmak onların dikkatini bu bölgedeki insani krize dikkat çekmek" olarak açıklandı.

ULUSLARARASI TOPLUMA AÇIK MEKTUP

Uygur Soykırımı ile Mücadele Platformu kurulduktan sonra ilk faaliyeti olarak Malezya kamuoyu ve uluslararası topluma yönelik bir açık mektup yayınladı. Açık mektupta özetle şu hususlar yer alıyor :

"Her ne kadar Çin yönetimi kendisinin Uygurlara yönelik sistemli bir baskı, zulüm ve soykırım, haksız ve hukuksuz kötü muamele yaptıkları yönündeki suçlamaları sürekli olarak reddetmekte ise de, amacımız Çin’in Uygur soykırımı karşısında ortaya koyacağımız kesin ve açık tavrımız ile Malezya kamuoyu ve uluslararası toplumun bu soykırım karşısında kayıtsız kalmadığını ortaya koymaktır.

Platform, Müslüman ülkeler başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinin ve uluslararası toplumun Uygur sorununun halledilmesi noktasında kesin tavırlarını ortaya koymaları, Uygurların insanı değerlerini Çin’den gelmesi muhtemel ekonomik çıkarlara tercih etmemelerini de talep etti.

Malezya Uygur Soykırımı İle Mücadele Platformu ayrıca Çin’in baskı ve zulmüne uğrayan mağdurların isimlerini ve hayat hikayelerini tespit ederek kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN