Twitter, Çin'in kara propagandasına izin vermedi

Twitter, Çin'in kara propagandasına izin vermedi

Çin'in ABD Büyükelçiliği, Twitter'dan Pekin yönetiminin Uygur Türklerinin çocuk yapmasını kısıtlayan uygulamasını övdü. Bunun üzerine Twitter, paylaşımı insan hakları ihlali kapsamında değerlendirerek kaldırdı.

Twitter, Çin'in kara propagandasına izin vermedi, Çin'in ABD Büyükelçiliği tarafından paylaşılan tweet'i sildi. 

Twitter, Çin hükümetinin Uygur Türkleri arasında 'cinsiyet eşitliği ve üreme sağlığını desteklediğini', Uygur kadınlarını 'özgürleştirdiğini' ve onları 'bebek yapma makineleri' olmaktan kurtardığı yönündeki iddiaları içeren paylaşımı, Çin'in Uygur halkına karşı insani niteliklerden yoksun bırakma çabası olarak değerlendirdi.

Çin'in ABD Büyükelçiliği tarafından Perşembe sabahı yapılan ve Cuma akşamı kaldırılan paylaşımın altına "Bu paylaşım Twitter kurallarını ihlal etmiştir" ibaresi konuldu, paylaşımın daha sonra tamamen ortadan kayboldu.

'SOY' KIRIM İTİRAFI

Sincan Kalkınma Araştırma Merkezi'nin raporu, Çin medyasında 'Aşırılığın ortadan kaldırılması Sincan kadınlarına çocuk doğurma konusunda bilinçli tercih hakkı sağladı' başlığı ile haberleştirilmişti. İnsanlık dışı uygulama raporda pişkin ifadelerle savunulmuştu.

"Uygur kadınları bebek yapma makineleri olmaktan çıkarıldı" sözlerine yer verilmişti. Çin'in ABD Büyükelçiliği de kamplarda tutulan kadınlar için "zihinleri özgürleştirildi ve üreme sağlığı kazandırıldı" şeklinde paylaşım yapmıştı.

01-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN