Özgür Özel: 30 Ağustos'u bal gibi yasakladılar

Özgür Özel: 30 Ağustos'u bal gibi yasakladılar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ‘Malazgirt anması serbest ama 30 Ağustos törenleri yasak. Ayasofya'da tehlikeli değil, Anıtkabir'e gelince tehlikeli hale geliyor bu virüs’ açıklaması ile tepkisini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun'da miting yaptığını ve 30 Ağustos'un’ bal gibi yasakladığını’ ileri sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Bu nasıl bir virüstür ki, öyle bir virüsle karşı karşıyayız, Ahlat'ta bulaşmayan bu virüs geliyor Dumlupınar'da bulaşıcı oluyor. Malazgirt anması serbest ama 30 Ağustos törenleri yasak. Ayasofya'da tehlikeli değil, Anıtkabir'e gelince tehlikeli hale geliyor bu virüs. Ve sordu herkes: ‘Samsun'da yasakladınız 30 Ağustos törenlerini, Giresun'da miting yaptınız" dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI'NIN OTOBÜSÜ BİR GÜN ÖNCEDEN YOLA ÇIKMIŞ”

Radyodan dinlesek; Giresun'da vatandaş kalabalık, bir metrekarede beş kişi, maskelisi, maskesizi, burun buruna, sıkış tepiş… Sonra'da Ömer Çelik'i dinlesek; sanırsınız ki Cumhurbaşkanı selden sonra ziyarete gitmiş, vatandaş da onu bulduğu yerde kalabalıkla toplanmış” diyen Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

Gerçek ne? Gerçek Ömer Çelik'in anlattığı gibi değil. Cumhurbaşkanlığının, üzerinde konuşmak için kürsüsü olan otobüsü bir gün önceden yola çıkmış. Gitmiş oraya yerleşmiş. Miting meydanında ışığı hesap etmişler, gölgeyi hesap etmişler, otobüsü çekmişler, vatandaşın duracağı yerlere mitingin gerçekleşmesinden 2 saat önce bariyerleri koymuşlar, inanmayan açsın baksın. Daha Erdoğan o saatlerde havada, o sırada polis boş meydanı bariyerlemiş. Bu ne demek? Burada miting olacak demek.

“BARİYERLERİ 2 SAAT ÖNCEDEN BOŞ MEYDANA KOYUNCA NASIL FİİLİ MİTİNG OLMUYOR?”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in Giresun'daki miting için kullandığı “Kendiliğinden oluşan fiili bir durumdur” sözlerine tepki gösteren Özel şu ifadeleri kullandı:

Kendiliğinden oluşan fiili duruma; kadınlar ayrı, erkekler ayrı, Cumhurbaşkanı'nın her mitinginde koyduğunuz o bariyerleri iki saat önceden boş meydana koyunca nasıl fiili miting oluyor? Miting yaptıysan al sorumluluğunu.

14 gün sonra Giresun'daki vaka sayısının da alırsın sorumluluğunu. Hadi bizden utanmıyorsun, o miting alanına gidenlerden de mi utanmıyorsun? ‘Nasılsa onlar bizim partili, onlar yalanı mazur görür'. Niye görsün? Giresun'un güzel insanlarına niye yalan atıyorsunuz, niye kandırıyorsunuz?

“30 AĞUSTOS'U BAL GİBİ YASAKLADILAR”

“30 Ağustos'u yasakladılar mı? Bal gibi yasakladılar” diyen Özel açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Neden? Malazgirt'teki anmada; Cumhurbaşkanı orada, Devlet Bahçeli orada, dünya kadar insan orada. Koskoca bir tören. 30 Ağustos için ‘3 kişiyle 5 kişiyle çelenk konulsun'. Ana muhalefet partisinden sadece genel başkana ve meçli başkan vekilimize Anıtkabir'e davet geliyor. Koskoca ana muhalefet partisinden iki kişi.

Ama Malazgirt'te; bütün bakanlar orada, Ak Parti orada, MHP orada. Arada dört gün var, değişen bir şey yok ama iki tören arasındaki motivasyon bal gibi ortada. Vatandaşta diyor ki: ‘Bunlar Malazgirt'e verdikleri önemi 30 Ağustos'a vermiyorlar'. Ömer Çelik yine vatandaşa diyor ki: ‘Gördüğün gibi değil', ‘duyduğun gibi değil'.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN