Ankara'nın başkent ilan edilişi törenlerine 'korona' yasağı

Ankara'nın başkent ilan edilişi törenlerine 'korona' yasağı

Ankara'nın başkent ilan edilişinin 97. yılı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk koymak isteyen Mimarlar Odası'na Valilik koronavirüs tedbirlerini gerekçe göstererek izin vermedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Ankara'nın Başkent ilan edilişinin 97'nci yıl dönümünde Ulus'taki Atatürk Anıtı'nda yapmak istediği çelenk koyma törenine Valilik izin vermedi.

Ankara Valiliği'ndan odaya gönderilen yazıda, "Ankara'nın Başkent olarak ilan edilmesinin 97'nci yıl dönümünde Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında resmi tören dışında bir etkinlik öngörülmediğinden, ilgili dilekçenizde belirtilen etkinliğin yapılması mümkün görülmemiştir" denildi.

MİMARLAR ODASI'NDAN TEPKİ

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, karara "Bugün Ankara'nın Başkent oluşunun 97. yılında Ulus Atatürk anıtına çelenk koymamıza izin verilmedi. Bunu da buraya bırakayım da unutulmasın" diye tepki gösterdi.

30 AĞUSTOS'A DA YASAK GELMİŞTİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları da aynı gerekçeyle yasaklanmış ancak kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da miting yapmıştı. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir yaşananlara tepki göstererek "30 Ağustos Zafer Bayramı için yasak genelgesi yayınlayan İçişleri Bakanlığı, aynı genelgeyi Erdoğan'ın mitingi için yayınlayamadı mı? Virüs, Erdoğan mitinginde bulaşmıyor mu?" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN