Özgür Özel Kılıçdaroğlu'nun sözlerine açıklık getirdi: Kastedilen Muharrem İnce değil

Özgür Özel Kılıçdaroğlu'nun sözlerine açıklık getirdi: Kastedilen Muharrem İnce değil

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 'Millet İttifakı'nın dağıtılması için belli kişilere para verildiği, parti kurma çalışmalarına destek verildiği' iddialarının Muharrem İnce'yle ilgili olmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Özel, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun KARAR TV'de söylediği 'Millet İttifakı'nın dağıtılması için belli kişilere para veriliyor, parti kurma çalışmalarına destek veriliyor' sözlerine açıklık getirdi. Özel kastedilen kişinin Muharrem İnce olmadığını söyledi.

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı’nı biraz önce dinledim. Hakikaten gazetecilere yıpranma payı diyorlar ya AKP ile muhatap siyasetçilere de verilmeli. ‘İzmir ile ilgili Kızılay’a verdiler veriştirdiler...’ Bir ülkenin Cumhurbaşkanına bu kadar yalan attırmayın. Milletimiz evlerine baktırmalıymış, daha güvenli evlere geçmeliymiş. İnsaf insaf. Evlere sen bakacaksın, devlet bakacak. Vatandaş çoluğuna çocuğuna bakamıyor. Bu işlerde vatandaşa sorumluluk yüklenmez. Yaşam hakkı, konut edinme hakkı, sağlık hakkı var. Bunlar toplum sözleşmesi. 2 bin 500 lira olacak asgari ücretle vatandaş evine bakamaz. Vatandaşa verdiği akıl, tam bir akıl tutulması. Bir Cumhurbaşkanına bu cümleleri nasıl kurdurtuyor? Gaf desen gaf değil. Yorulmuşluğun, tükenmişliğin psikolojiyse ‘sat evi’ diyor. Sanki evi alacak bu ülkenin vatandaşı değil.

"KASTEDİLEN MUHARREM İNCE DEĞİL"

(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun KARAR TV'de söylediği ‘Millet İttifakı'nın dağıtılması için belli kişilere para verildiği, parti kurma çalışmalarına destek verildiği’ iddialarının Muharrem İnce ile ilgili olup olmadığı sorusu üzerine) Kastedilen Muharrem İnce değildir. Sayın Genel Başkan zaten devamında Muharrem Beyin partiden ayrılmadığını da söylemiştir. Muharrem Beyin açıklamaları ortadadır. Genel Başkanımızın da sözleri ortadadır. Bir ikili diyalog sırasında sorulan bir soruya verilen bir cevap üzerinden bir şey varmış gibi yaratılan bir mesele veya ortaya çıkarılan bir üst düzey hassasiyet doğru değil. CHP'ye de kimseye de faydası olmaz.

Kastedilen Muharrem İnce değildir. Ancak Saray'ın bütün kollardan, bütün tedarikçilerine, bütün müteahhitlerine, bütün finansörlerine muhalefette; 'CHP, HDP, İYİ Parti kim olursa olsun bir parti kurma, parti içinde bir muhalefet yaratma, bir hareketi bir yola çıkma ve muhalefeti bölük pörçük gösterebilecek en küçük ihtimali değerlendirin, ne gerekiyorsa yapın' denildiğini hepimiz biliyoruz. Ancak burada Muharrem İnce'ye özel bir gönderme, kendisine yönelik bir itham yok."

KARAR TV canlı yayınına soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, “İktidar Millet İttifakı’nı bozmak için her operasyona başvuruyor. Belli kişilere, kurumlara ciddi paralar veriliyor. ‘CHP’de bulunmuş kişileri finanse ederek ayrı parti kurdurtabilir miyiz’ çabası var” demişti. 

screenshot-1.jpg
KARAR, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini manşetine taşıdı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN