Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi'nin kuruluş tarihi ve logosu belli oldu

Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi'nin kuruluş tarihi ve logosu belli oldu

2009 yılında Türkiye Değişim Hareketi ile parti kurmaya hazırlanan fakat kısa süre sonra CHP bünyesine dahil olarak parti çalışmalarını rafa kaldıran Mustafa Sarıgül, 4 Ocak 2021'den itibaren Türkiye Değişim Partisi ile siyaset arenasında boy gösterecek.

2019 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den (DSP) Şişli Belediye Başkanlığı'na aday olan fakat seçilemeyen Mustafa Sarıgül, 2009 yılında başlattığı ama 2010 yılında faaliyetlerini durdurduğu 'Türkiye Değişim Hareketi'ni Türkiye Değişim Partisi'ne (TDP) dönüştürerek siyasete geri dönüyor. 'Çare var' sloganıyla yola çıkan TDP'nin tüzüğünde, 'iki kere üst üste partiyi iktidara taşıyamayan genel başkan, genel başkanlıktan düşecek' maddesi dikkat çekti. Daha önce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultayda rakip olan Muharrem İnce de benzer bir maddeyi vaat olarak sunmuştu.

MUSTAFA SARIGÜL'DEN YENİ PARTİ GİRİŞİMİ: TDP

DSP'ye sunduğu istifa dilekçesiyle yeni parti hazırlıklarına başlayan Mustafa Sarıgül, eski partisi CHP için 'yorgun' ifadelerini kullandı. CHP'de bölünme yaşanmaması için 2010'da Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) partileştirmediklerini belirten Sarıgül, "Bir partinin oyu yüzde 20-22, iktidar partisinin oyu 45-46'larda oluyor. 1-2 puan fark olsa doğru. Bunu yapmamak için 2010'da TDH'yi partileştirmedik. CHP yeni bir rüzgar aldığı için yolu açtık ama açtığımız yolda yeteri kadar yürüyüp tek başına iktidar olamadılar" şeklinde konuştu.

20201217-2-45903455-60710992.jpg

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ NE ZAMAN KURULACAK?

Türkiye Değişim Hareketi ismini verdiği oluşumla bir süredir il ve ilçeleri dolaşan Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi'nin 2020 yılı Aralık ayının üçüncü haftasında resmen başvuruda bulunacaklarını söyledi. TDP'nin 4 Ocak 2021'de resmen ilan edilmesi bekleniyor. Genel merkez binasının yeri, ilan edileceği tarih gibi bilgilerin yanı sıra, tüzük maddelerine ilişkin detaylar da ortaya çıktı. Sarıgül'ün partisinde iki kez üst üste partisini iktidar yapamayan genel başkanın görevi kesin olarak düşecek.

Milliyet'e konuşan Mustafa Sarıgül'e yakın bir kaynak, "Çok büyük ihtimalle parti ocak ayında kurulacak. Ocak ayının ilk iş günü diyebiliriz. Hareketin ismi Türkiye Değişim Hareketi. Partinin ismi de Türkiye Değişim Partisi olacak. Ankara İl Binası hazır. Genel merkez binası da bitmek üzere. Genel merkez binası Beysukent'te olacak" dedi.

İKİ KEZ SEÇİLEMEYEN GENEL BAŞKANLIKTAN DÜŞECEK

Sarıgül'ün partisi ile ilgili bir diğer dikkat çeken detay ise tüzük çalışmaları ile ilgili. Titiz bir tüzük çalışması yürüten Mustafa Sarıgül'ün ekibinin ana kriteri ise, iktidar yapamayan genel başkanın görevinin düşmesi olacak. Daha önce de, Muharrem İnce, CHP kurultayında Kılıçdaroğlu'nu koltuğu bırakmamak konusunda ağır sözlerle eleştirmiş, partinin başına geçmesi durumunda 'iki seçim kazanamayan genel başkan bırakacak' şeklinde bir maddeyi tüzüğe ekleteceğini söylemişti.

aw192690-01-001.jpg

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ LOGOSU BELLİ OLDU

Türkiye Değişim Partisi'nin logosu, Anadolu ve Trakya'yı simgeleyen iki kalpten ve iki kıtayı birleştiren bir yıldızdan oluşuyor. Partisinin tanıtımı, "Yolumuz kardeşlik ve huzur yoludur" ifadeleriyle yapan Sarıgül, şunları söyledi:

"Tüm çalışma arkadaşlarımızla, alçak gönüllü, öz güvenli, samimi, içten, şefkatli bir anlayışla yola çıkıyoruz. Yolumuz kardeşlik ve huzur yoludur. Milletimizin yüzünü güldürme yoludur. Birliğin, beraberliğin partisi biz olacağız! Barışın, emeğin, kardeşlerin, üretimin, varlığın bereketin, hukukun, partisi biz olacağız! Uzlaşmanın demokrasinin, kültürün, bilimin, çevrenin partisi biz olacağız! Ülkemizde sorunlara çare üreten parti biz olacağız."

TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ NEDİR?

Birçok ünlü siyasinin yer aldığı ve liderliğini eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yaptığı siyasi oluşumdur. Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, düzenlediği basın toplantısıyla hareketinin 26 Haziran 2010'da partileşeceğini duyurdu; fakat 22 Haziran 2010'da Mustafa Sarıgül tarafından yapılan açıklamada CHP'deki değişime şans vermek adına partiyi kurmaktan vazgeçtiklerini açıkladı. Ayrıca 2010 yılında İzmir ve Manisa ÖDP teşkilatlarından istifa eden birçok kişi TDH'ye dahil olmuştu.

Son olarak 73 ilde örgütlendiği bilinen Türkiye Değişim Hareketi'nin Ocak 2020 itibarıyla partileşmesi bekleniyor. Öte yandan Yusuf Polat'ın da İstanbul İl Başkanı seçildiği biliniyor.

20201217-2-45903455-60710995.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN