Özgür Özel'den Genelkurmay Başkanı'na tepki: Sıcak siyasetin içine girdi

Özgür Özel'den Genelkurmay Başkanı'na tepki: Sıcak siyasetin içine girdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in CHP'li Başarır'a cevap vermesini eleştirdi: Genelkurmay Başkanı bir cümlelik açıklaması ile sıcak siyasetin içine girmiştir. 'Dur paşam' diyoruz. Orduya bunu yapma.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genelkurmay Başkanlığı'nın CHP'li Milletvekili Ali Mahir Başarır'a cevap vermesini sert bir dille eleştirdi.

Özel'in açıklaması şöyle:

"Erdoğan ve ailesinin malvarlığı Türkiye için bir güvenlik sorunudur. Biz sıcak siyasetin içine ordunun, kışlanın, ibadethanenin, okullarının katılmasını hiç doğru bulmadık. Maalesef bu ülke ilk kez partili bir Genelkurmay Başkanı ile tanıştı, gecenin 01.00'inde perdenin arkasından anons ettiler takım elbisesiyle çıktı bakan oldu. Biz onu muhatap kabul ederiz. O ordunun başıdır. Ama maalesef bugün Saray'dan akıl alan birileri sıcak siyasetin içine Genelkurmay Başkanını da soktu. 

"ORDUYA BUNU YAPMA"

Genelkurmay Başkanı bir cümlelik açıklaması ile sıcak siyasetin içine girmiştir. 'Dur paşam' diyoruz. Orduya bunu yapma. Bir yalanın peşine bir partiyi taktılar sen orduyu o makamı takma. Ordu hepimizin ordusu. Sana vereceğim cevap bu kadardır.

Partili Genelkurmay Başkanlığı utanç verici bir şeydir. O utancın Hulusi Akar'a münhasıran kalmasını temenni ederiz. Genelkurmay Başkanlığı milletindir, partisi olmaz"

NE OLMUŞTU?

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın sözlerine tepki gösteren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler "Silahlı Kuvvetler için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, çok yanlış. İnanıyorum ki hukuk gereğini yerine getirecek" dedi. 

Güler "Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ALİ MAHİR BAŞARIR NE DEMİŞTİ?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sakarya'daki tank palet fabrikasını hatırlatarak "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" çıkışında bulundu.

Habertürk TV'de konuşan Başarır'ın "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…" sözleri tansiyonu yükseltti.

Başarır'ın Türk ordusuna yönelik sözleri büyük tepki çekti. CHP'li milletvekilleri, Başarır'ın ifadelerinin çarpıtıldığını ve kendisine yönelik karalama kampanyasını başlatıldığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN