CHP'li Başarır'ın 'Katar' çıkışı: Vekil ile orduyu karşı karşıya getiriyorlar... Ne münasebet!

CHP'li Başarır'ın 'ordu' çıkışı sonrası başlayan tartışmalar için Akif Beki "Vekil ile orduyu karşı karşıya getiriyorlar... Ne münasebet!" dedi. Yıldıray Oğur da STK'ların TSK'ya destek ziyaretini eleştirdi: Bu tartışmaya katılmaları çok tuhaf.

MELEK GEDİK | KARAR

KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programı Reşitpaşa Yokuşu'nda Akif Beki ile Yıldıray Oğur, gündemin 'satır araları'nı yorumladı. 

Beki ile Oğur, aşı tartışmalarını, 'yeni reform' sürecini ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın ordu çıkışını değerlendirdi. 

CHP'li Başarır'ın "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…" sözleri sonrası başlayan tartışmalara değinen ikili, Başarır'ın 'yanlış' ifade kullandığını ve kendisinin de programda bunu vurguladığını söyledi. 

"'ÖLÜM LİSTESİ' İÇİN HEMEN HAREKETE GEÇİLMEMİŞTİ"

"Vekil ile ordu karşı karşıya getiriliyor... Ne münasebet! " ifadesini kullanan Akif Beki, Başarır'ın hakkında programdan bir gün sonra başlatılan soruşturma için de "Sevda Noyan'ın 'ölüm listesi' için hemen harekete geçilmemişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'resen' soruşturma başlattı, RTÜK de program için anında inceleme başlattı" çıkışında bulundu. 

"ORDU İLE STK'LARIN BU TARTIŞMAYA GİRMESİ ÇOK TUHAF"

Yıldıray Oğur da STK'ların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ziyaretini hatırlatarak "Televizyon programında kalması gereken tartışmaydı. Sonuçta milletvekili, ne demek istediğini açıkladı. Fakat STK'lar, hemen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek ziyaretinde bulundu. STK'lar, CHP'li bir milletvekilin sözleri sonrası TSK'ya neden destek ziyareti yapıyor ki... Eskiden olurdu böyle şeyler. Ordu ile STK'ların bu tartışmaya katılması çok tuhaf. Siyasete, ordu ile STK'lar da karıştı" ifadelerini kullandı. 

"HERKESE AŞI 2021'İN SONUNU BULABİLİR"

Aşı siparişinde Türkiye'nin geç kaldığını ve Çin'den gelecek aşılar konusunda toplumda bir güvensizlik olduğunu belirten Akif Beki, dikkat çeken açıklamalarda bulundu: 

"Sadece Çin aşısına talip olduk, bu konuda geçtik. Moderna, Pfizer gibi şirketlerin aşısına hemen talip olamadık. Aşının, Türkiye'nin tamamına ulaşması 2021'ın sonunu bulabilir. Korona olan kişiler, tedavi süresindeki ilaçları bile kullanmıyor. Bunun nedeni ne biliyor musun? Birincisi; medyada sürekli her şeye karşı çıkanlar. İkincisi, sürekli üretilen komple teorileri... Toplum, her şeye karşı güvensiz.

İktidar, Çin aşısına karşı önyargıları kırmalı. Çünkü Amerikan ya da Alman aşılarını sipariş vermekte geç kaldık. Bu iş anlatılmazsa ve böyle giderse aşı karaborsaya düşer" diye konuştu. 

Türkiye'nin Çin'den alacağı aşılar ile ilgili Oğur da "Uzmanların dışında, aşının etkisi hakkında konuşmak çok sağlıklı değil. Çünkü herkese aşıya ulaşamayabilir. O yüzden Çin'den gelen aşı için de temkinli konuşmakta fayda var" yorumunda bulundu. 

YILDIRAY OĞUR'DAN 'ÇİN AŞISI' ÇAĞRISI

Aşı meselesinde güvensizliği gidermenin çok basit bir yolu var; yetkililerin bu aşıyı olması ve kameraların önünde göstermesi. Cumhurbaşkanı ya da Sağlık Bakanı, Çin aşını olursa ve kamuoyuna deklare edilirse, çoğu insan bu aşıyı olur.

"REFORM BEKLEYENLER TÜSİAD YA DA TOBB DEĞİL Kİ..."

Yıldıray Oğur'da hükümetin yeni başlattığı reform açılışını değerlendirdi.

Oğur, iş dünyası ile Dolmabahçe'de başlayan görüşmeler için "Açılımın merkezi Dolmabahçe'ydi. Bakanlar, TÜSİAD ve TOBB ile yine Dolmabahçe'de görüştü. Fakat şöyle bir durum var; reform bekleyenler bunlar değil ki... Reform, muhalefete karşı olur" diye konuştu. 

Beki ise Erdoğan'ın yeni tedbirleri açıkladığı basın toplantısındaki sözlerini hatırlatarak "Ülkedeki kötü gidişatı söyleyenler ya da 'Bu davalarda haksızlık yapıldı' diyenler, neden hain oluyor? Erdoğan'ın dediği 'acı reçete'yi bu insanlar da çekmeyecek mi?" ifadelerini kullandı. 

CHP'Lİ BAŞARIR'IN 'ORDU' ÇIKIŞI

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sakarya'daki tank palet fabrikasını hatırlatarak "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" çıkışında bulunmuştu.

Hafta sonu Habertürk TV'de konuşan Başarır'ın "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…" sözleri büyük tartışma yaratmıştı. 

Tepkilerin ardından Twitter'dan paylaşım yapan Başarır, sözlerinin başka yerlere çekildiğini belirterek "Habertürk’teki konuşmamın çok başka yerlere çekildiğini hayretle izliyorum. Benim eleştirim Tank Palet Fabrikamızın Katar’a satışına yöneliktir. Arkasındayım. Ordumuzla uzaktan yakından alakası yoktur! Ordumuzun savaş fabrikasını bir başka ülkeye satmak hainliktir. İhanettir" paylaşımında bulunmuştu.

BAŞSAVCILIK'TAN SORUŞTURMA, RTÜK'TEN İNCELEME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise CHP'li Başarır hakkında resen soruşturma başlatmıştı. RTÜK de Başarır'ın konuk olduğu ve Türk ordusuna yönelik ifadelerin yer aldığı televizyon yayını hakkında inceleme başlattığını duyurmuştu.

Tartışmaların devam etmesi üzerine Ali Mahir Başarır, ikinci bir açıklama daha yaparak şunları kaydetmişti: "Söylenecek her şey söylendi. Parti sözcümüz her şeyi söyledi. Ben de her şeyi söyledim. Sosyal medya hesabımdan da paylaştım. Söyleyecek hiçbir sözüm yok. Benim ordumla ilgili, Mehmetçikle ilgili söylemlerim televizyonda çok net. Sadece bu iftirayı atanları önce halka sonra Allah'a havale ediyorum."

BİR TEPKİ DE GENELKURMAY'DAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli de Başarır'a yüklenmiş, iki lider de CHP'li milletvekilinin sözlerini hatırlatarak 'CHP'nin bir milli güvenlik meselesi' olduğunu ima etmişti. Erdoğan ve Bahçeli'nin ardından Başarır'a bir tepki de Genelkurmay Başkanı'ndan gelmişti. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler "Türk Silahlı Kuvvetleri, karada, denizde ve havada kendisine verilen her görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiştir. Bundan sonra da aynı şekilde canı pahasına başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bir milletvekilinin Silahlı Kuvvetlerimiz için 'satılmıştır' gibi bir ifadeyi kullanması hiç hoş olmamıştır, çok yanlıştır. İnanıyorum ki hukuk da bunun gereğini yerine getirecektir. Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz" açıklaması yapmıştı. 

STK'LARDAN TSK'YA ZİYARET

Bu arada Başarır'ın tartışma yaratan sözlerinin ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TİSK Başkan Vekili Celal Koloğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan'dan oluşan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesine destek ziyaretinde bulunmuştu. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN