Boğaz'daki stratejik alan satışa mı çıkıyor?

Boğaz'daki stratejik alan satışa mı çıkıyor?

CHP'li Ali Mahir Başarır, TOKİ’nin, Sarıyer Rumelifeneri'ndeki 4 bin 290 metrekarelik askeri alanı satışa çıkardığını duyurdu. Başarır, satışa çıkarılan alanın çok stratejik bir nokta olduğuna dikkat çekerek, 'Tek dert para' sözleriyle tepki gösterdi.

SEDA ÇAKIR

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 25 ilde toplam 2 milyon 42 bin 382 metrekarelik alanı 24-25 Aralık 2020 tarihinde açık arttırmayla satacağını duyurarak bu alanlar içinde askeri arazi de olduğuna dikkat çekti. Başarır, İstanbul Boğazı’na Karadeniz’den ilk giriş noktasında bulunması nedeniyle arazinin stratejik önemine de hatırlattı.

2-kopya.jpg

'SATIŞ GEREKÇESİ NEDİR?'

TOKİ'nin İstanbul Sarıyer'de Rumelifeneri Mahallesi’nde bulunan 4 bin 290 metrekarelik askeri alanı da satışa çıkardığını kaydeden Başarır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un şu soruları yanıtlamasını istedi:

“Toplam 2 milyon 42 bin 382 metrekarelik alanın satışının yapılması hangi gerekçelerden kaynaklanmıştır?

TOKİ’nin web sitesinde satış listesinde yer alan İstanbul ili Sarıyer İlçesi, Rumelifeneri Mahallesi’ndeki 4 bin 290 metrekarelik askeri alanın satışa çıkarılmasının gerekçesi nedir?

TOKİ’nin web sitesinde 141 arsanın satılacağı bilgisi verilmesine rağmen, aynı sitede yer alan satış listesinde neden 127 arsanın bilgileri bulunmaktadır?

Geriye kalan 14 arsa hangi illerde hangi bedel karşılığında açık arttırmayla ihaleye çıkarılacaktır?

Söz konusu 14 arsa hangi gerekçelerle listeye konmamıştır?”

whatsapp-image-2020-12-12-at-16-09-13.jpg

BAŞARIR: KIYIYA ÇOK YAKIN, STRATEJİK BİR ALAN

Konuyla ilgili KARAR'a konuşan Ali Mahir Başarır, satışa çıkarılan Rumelifeneri'ndeki askeri alanın kıyıya çok yakın ve stratejik bir noktada olduğuna dikkat çekerek şu sözleri kaydetti:

"Satışa çıkarılan askeri alan, kıyıya çok yakın ve çok stratejik bir nokta. Buranın satılması üzücü bir durum. Askeri alanları kapatıyorum deyip oraları satışa çıkaramazsınız. Yani Türkiye'nin bugün oraya ihtiyacı yoktur ama belki yarın olacak. Bugün için plan yapılmaz sadece. Bu stratejik nokta satıldıktan sonra özel mülkiyete geçecek ve elden çıkarılmaması lazım. Ama tek dert para. Para gelsin de nereden gelirse gelsin."

screenshot-3.jpg

HAZİNE TÜKENİNCE SIRA TAŞINMAZLARA MI GELDİ?

Diğer yandan, Hazine'de de şu sıralar çok sayıda taşınmaz ilanı ve satışı olduğunu belirten Başarır, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda uzun kuyrukların oluştuğunu söyleyerek, "Şu anda çıkarabildikleri kadar taşınmazı elden çıkarmaya çalışıyorlar" dedi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan parsel sorgulama ekranına göre,  arazinin denize en uzak mesafesi 170 metre, en yakın mesafesi ise 50 metrede görülmekte.

İçiresinde askeri bir kaç bina ve yeşil alanan bulunan arazi Jandarma Genel Komutanlığı’na ait bir askeri alan iken, geçtiğimiz yıllarda TOKİ’ye devredilmişti.
 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN