Sakine Cansız öldürüldüğünde 'Hepimiz barışız' manşetleri atıldı| Reşitpaşa Yokuşu

Reşitpaşa Yokuşu'na, çözüm süreci ve o dönemde iktidar medyasının takındığı tavır damgasını vurdu. Akif Beki ile Yıldıray Oğur, Sakine Cansız'ın cenazesini hatırlatarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik 'terörist' suçlamalarını değerlendirdi: Sakine Cansız'ın öldürülmesinden sonra iktidar medyası 'Hepimiz barışız' manşetleri attı. Cansız'ın cenazesi, devletin izni ile yapılmıştı. Devletin sözcüsü, o zaman 'hunharca' ifadesini kullanmıştı.

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Reşitpaşa Yokuşu'nda tuttu. Programa, çözüm süreci ve o dönemde iktidar medyasının takındığı tavır damgasını vurdu. Beki ile Oğur, Sakine Cansız'ın cenazesini  hatırlatarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik 'terörist' suçlamalarını yorumladı. 

SAKİNE CANSIZ'IN CENAZESİ

Çözüm sürecini hatırlatan Akif Beki "Sakine Cansız'ın öldürülmesinden sonra iktidar medyası 'Hepimiz barışız' manşetleri attı. Sabah 'Barışın gövde gösterisi' ifadelerini kullanarak Cansız'ın cenaze fotoğraflarını paylaşmıştı" dedi, Yıldıray Oğur da "Sakine Cansız'ın cenazesi, devletin izni ile yapılmıştı. Devletin sözcüsü, o zaman 'hunharca' ifadesini kullanmıştı. Eğer birilerine soruşturma açılacaksa, herkese soruşturma açılması lazım. Sadece Kaftancıoğlu'na değil" diye konuştu. 

TÜRKİYE'DE AŞILAMA SÜRECİ

Türkiye'deki aşılama süreci de programda ele alındı. Aşı konusunda şeffaflığın olmadığını vurgulayan Beki "Aşılama süreci ile ilgili yine tam bir takvim açıklanmadı. Bu süreç şeffaf olarak duyurulmadı. Aşı ihtiyacının aciliyetini bizim gibi Ankara'dakiler de biliyor.

Erdoğan dün yine yerli aşı hakkında konuştu. Umutlar yerli aşı da mı? Yabancı aşılar konusunda bir temkin var. Aşıda temel mesele şeffaflığın olmaması. İhtiyacın ne kadar acil olduğunu biliyoruz. Öngörememiş olmamaları mümkün değil" dedi.

"3 ÜLKE ADETA KADER ORTAKLIĞI YAPTI"

Oğur da aşı konusunda ciddi bir gecikmenin yaşandığını belirterek şunları kaydetti: "Türkiye, Brezilya ve Endonezya aşı konusunda adeta kader ortaklığı yaptı. Brezilya, aşının yüzde 50 etkili olduğunu açıkladı. Türkiye yüzde 91 olarak duyurdu. Her ülkede, sonuçlar farklı. Erdoğan, 4 saatlik toplantının ardından Sağlık Bakanı'na soruyor. 'Perşembe ya da Cuma başlayacağız değil mi' diye. Orada da tuhaf bir durum yaşandı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN