Yıldıray Oğur ve Akif Beki'den Boğaziçi tepkisi: Melih Bulu görüntülere rağmen öğrencilere iftira atıyor | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda Boğaziçi protestolarını, Erdoğan'ın yeni anayasa açıklamalarını ve Bahçeli'nin anayasa cevabını masaya yatırdı.

MELEK GEDİK | KARAR 

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin sıcak başlıklarını yorumladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Anayasa açıklamaları için Oğur "Erdoğan'ın yeni anayasa açıklamaları için Meclis Başkanı ve Adalet Bakanı 'Çok heyecan verici' yazmış. Cumhurbaşkanı yeni Anayasa'yı kendi kaleme alırsa, belki mahkemeler için daha ikna edici olur" dedi.

Beki de Bahçeli'nin Anayasa cevabını hatırlatarak "İYİ Parti, Bahçeli'nin çizdiği Anayasa paketine destek verirse... Tabanı İYİ partiyi taşa tutar, İYİ Parti lideri de tabanından, seçmeninin iradesinden kopuk değildir" yorumunda bulundu.

"NASIL ÖĞRENCİLERE İFTİRA ATIYORSUN?"

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun açıklamalarına sert tepki gösteren Yıldıray Oğur, Bulu'nun röportajını hatırlatarak "Melih Bulu'nun röportajında şöyle bir şey de var. Rektörlük protestosu için şöyle diyor: Rektörlük protestosunu, LGBT Kulübü kapatıldığı için yaptılar. Herkes o protestoyu izledi, açıklamalar yaptılar, bir kez bile LGBT adı geçmiyor.

Rektörsün sen ya? Orada yaşıyorsun. Nasıl öğrencilere iftira atıyorsun? Öğrencilerin yapmadığı bir eylemi... Biliyorsun bunu. Sana itiraz ediliyor. Sen nasıl bir rektörsün? Kendi öğrencilerine iftira atıyorsun şu an? Böyle bir rektörlük olur mu?" diye sordu.

"ERDOĞAN VİDEOSU DURUYOR HALA"

"Melih Bulu'dan önce Sayın Cumhurbaşkanı'nın LGBT haklarını garanti altına alma vaadi vardı. Videosu duruyor hala. Hem de bir öğrenci buluşmasında. Hatta LGBT'li bireylere yapılan muameleleri gayri insani bulduğunu söylemişti" diyen Beki de şunları kaydetti:

"AK Parti kapalı salonları tıklım tıklım doldurarak kongre yapabiliyorken, salgın gerekçesiyle açık havada bir bildirinin okutulmasına izin verilmedi. Çünkü yasak... Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Boğaziçi öğrencilerini, protesto eden öğrencilerin eylemi serbest. Salgın mani değil.

Salgın Boğaziçi öğrencilerinin dertlerini dile getirmelerine mani. Sarıyer sınırları içerisinde yasak. Bu çelişkiler... İnsanlar, bu kanun önündeki eşitsizliği görmeyecek mi?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN