Şehit haberinin altında ezilmeniz lazım, bu ne rahatlık! | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin nabzını tuttu. Bu hafta programa Gara operasyonu ve siyasetin verdiği tepkiler damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit haberlerini verdiği sırada takındığı tavrı eleştiren Beki "Şehit haberine milleti sevindirmeye çalışmak da nereden çıktı? Bu nasıl bir şey, bu rahatlık... Şehit haberini verirken altında ezilmen lazım. Onun ağırlığının altında. Bu rahatlık nedir?" diyerek tepki gösterdi.

MELEK GEDİK | KARAR

Reşitpaşa Yokuşu'nda Gara operasyonu, iktidarın muhalefete yönelik suçlamaları ve muhalefetin de Gara ile ilgili soruları ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit haberlerini verdiği sırada takındığı tavrı eleştiren Akif Beki "Şehit haberine milleti sevindirmeye çalışmak da nereden çıktı? Bu nasıl bir şey, bu rahatlık... Şehit haberini verirken altında ezilmen lazım. Onun ağırlığının altında. Bu rahatlık nedir?" diyerek tepki gösterdi.

"ŞEHİTLER BİR PARTİNİN ŞEHİTLERİ DEĞİL"

Beki, Gara operasyonu ile ilgili şunları kaydetti: "Terörle mücadele sanki bir partinin mücadelesi, sanki muhalefete karşı veriliyormuş gibi. Bir tarafta vatanseverler, öbür tarafta da vatan hainleri... İktidar, sanki terörle mücadeleyi böyle kamuoyuna takdim ediyor.

Şehitler, bir partinin şehitleri değil. Bu ülkenin, bu milletin şehidi. Şehitler için iktidar, muhalefet herkesin birlik için saf tutması gerekmez mi? İktidarın görevi aynı zamanda bunu da sağlamak.

"BU RAHATLIK NEDİR?"

Deniz Baykal'ın, 2008'deki terör ile ilgili suçlamalarını şimdi de iktidar yapıyor. Kaderin cilvesine, memleketin çilesine bakın, Allah aşkına. Aynı yerde dönüp dolaşıyoruz, bir milim mesafe alamamışız. Şehit haberine milleti sevindirmeye çalışmak da nereden çıktı? Bu nasıl bir şey, bu rahatlık... Şehit haberini verirken altında ezilmen lazım. Onun ağırlığının altında. Bu rahatlık nedir?"

"KEŞKE GARA İLE İLGİLİ KOMİSYON KURULSA..."

Yıldıray Oğur da Gara operasyonu ile ilgili şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu ile Akşener'e Gara brifingi verildi ama yine de soru sormaya devam ettiler. Sorulara, istedikleri cevapları alamadıklarını anlıyoruz. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 5 Gara sorusu sordu.

Keşke bir komisyon kurulsa ve bütün muhataplar gelip sorulara cevap verseler. Kafalarda hiçbir soru işareti bırakmayacak şekilde. Bilmiyoruz, belki de müzakerelerle de bir şeyler yapılmaya çalışılmıştır ama olmamıştır. Bunlar da açıklanabilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN