CHP çok ilerledi ama muhafazakarlar bunun kıymetinin farkında değiller | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin önemli başlıklarını değerlendirdi. İkilinin gündeminde Ankara'da peş peşe gerçekleşen saldırılar, KARAR yazarlarına yönelik tehdit, Türkiye'deki kutuplaştırıcı dil, siyasi şiddet ve CHP'nin farklı kesimlere yaptığı ziyaretler vardı.

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda yine gündemi nabzını tuttu. İkilinin gündeminde Ankara'da peş peşe gerçekleşen saldırılar, KARAR yazarlarına yönelik tehdit, Türkiye'deki kutuplaştırıcı dil, siyasi şiddet ve CHP'nin farklı kesimlere yaptığı ziyaretler vardı.

Yıldıray Oğur, Gelecek Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırı soruşturmasını yürüten savcıya yönelik baskıya tepki gösterdi, "Savcıya baskı yapmak suçtur. Fotoğrafını yayınlamak... Herhangi bir davada böyle bir şey yapamazsın. HSK'nın direkt devreye girmesi ve soruşturma açması lazım. Adalet, etkileme suçuna girer. HSK'dan tek bir açıklama gelmedi. HSK, kendi savcısına sahip çıkmıyor" dedi. 

"BUNUN ADI SİYASİ ŞİDDETTİR"

Akif Beki de KARAR yazarlarına yönelik tehdidi hatırlatarak iktidara çağrı yaptı, "YouTube kanalımız, gazetemiz onlara da açık. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı gelmek isterlerse, AK Parti yöneticileri, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Bahçeli... Onlar da gelmek isterlerse 'Biz de endişelendik' diye. Elbette kapımız açık" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki peş peşe saldırılar için de Beki "Öyle bir pervasızlık var ki, gündüz ortası iki arabaya dolaşıp insanlar geliyor. Silah ve sopalarla... Bunlar bir kere de olmadı. Bu tekrar eden bir model. Devam eden döngü. Kopya saldırılar. Benzerleri daha evvel defalarca yaşandı. Bunun adı, siyasi şiddettir" diye konuştu. 

"MUHAFAZAKAR BU KIYMETİN FARKINDA DEĞİLLER"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun KARAR gazetesine yaptığı ziyareti değerlendiren Yıldıray Oğur, CHP ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Oğur şunları kaydetti: CHP'nin gösterdiği çabayı, maalesef entelektüel kesimi o kadar göstermiyor. Mesela bizim olay ile ilgili muhalif gazeteciler, adlarımızı bile anmaya tenezzül etmiyor. Adımızı bile anmak istemiyorlar, hatta birisi Taha Bey'in adını anmış diğerleri diye geçmiş.

CHP, şu an kendi entelektüel kesimi, medyası her neyse... Onun daha ilerisinde bir noktada. Muhafazakarlar, bunun kıymetinin çok fazla farkında değiller. Başarılı oldukları için de bu insanlara gıcık oluyorlar. Halbuki bu insanlar, 10 yıl önce olsaydı, Türkiye bir sürü sorun olmazdı."

Programdan diyaloglar şöyle: 

"Yıldıray Oğur: Bizim için hayat devam ediyor, tabii hala mesajlar atanlar var. İnsanlar neden 'geçmiş olsun' diyor mesela. Bu tweet'i atan siyasi liderin, bununla ilgili açıklama yapması lazım.

Akif Beki: Öyle bir pervasızlık var ki, Ankara'nın ortasında güpegündüz insanlar saldırıya uğruyor. Bunlar ilk de değil, hepsi kopya saldırılar. Bunun adı, siyasi şiddettir.

Akif Beki: MHP'nin bu saldırıları şiddetle reddetmesini olumlu buluyorum. Fakat bu komple ise... Saldırganların bulunması ve olayın tüm ayrıntılarının ortaya çıkarılması gerekiyor. Saldırganlar korunmayacaklarını bilecek. Kimse tarafından haklılaştırılmayacaklarını bilmeleri lazım. Sadece 'Şiddete karşıyız' demekle olmaz. En azından bu kez şiddeti sahiplenmediler, bu kez reddettiler. Kaç defa böyle oldu... Onu bile bir teselli sayıyorum. Genel iktidar söylemi için diyorum bunu, muhalefeti şeytanlaştıran iktidar dili.

Yıldıray Oğur: HSK'nın direkt devreye girmesi ve soruşturma açması lazım. Adalet, etkileme suçuna girer. HSK'dan tek bir açıklama gelmedi. HSK, kendi savcısına sahip çıkmıyor. Şiddetin her türlüsüne karşı olmalıyız, şiddet devreye girince her tartışma bitiyor. Şiddete karşı herkes mesafe almazsa, onun bedeli Türkiye'de her zaman ağır oldu. Türkiye'de maalesef bunun bir tarihi de var.

Yıldıray Oğur: CHP'li siyasetçilerin gösterdiği çabayı, entelektüel kesimi göstermiyor. CHP, şu an kendi entelektüellerinden ve medyasından daha ileri bir noktada. Muhafazakarlar, bunun kıymetinin çok fazla farkında değiller."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN