Meğer Erdoğan Berat Albayrak konusunda yanıltılmamış | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' Reşitpaşa Yokuşu programında tutuyor. Programda, HDP'li vekiller için hazırlanan fezlekeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Albayrak açıklaması ve Kadir Topbaş'ın Yenikapı meydanı için isminin önerilmesi masaya yatırıldı.

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan haberlerini Reşitpaşa Yokuşu'nda konuştu. Berat Albayrak'ın istifasını değerlendiren Akif Beki, "İşin aslını bilmiyoruz. Merkez Bankası rezervleri hakkında Erdoğan'ın yanıltıldığını düşünmüştük. Meğer yanıltılmamış. Erdoğan, 'şu an MB rezervlerinde para var' diyor" ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜR ÖZEL'İN DİYARBAKIR ANNELERİNİ ZİYARET ETMESİ"

CHP grup başkan vekili Özgür Özel'in Diyarbakır annelerini ziyaretini yorumlayan Beki, "CHP'li Özgür Özel'e bir anne, 'Biz anneler olarak diyoruz, CHP artı HDP eşittir PKK' diyor. Bunu kim dedirtiyor acaba? İktidarın ana muhalefet ile siyasi rekabetine bunu alet etmek hangi vicdana sığar?" dedi.

"HDP'Lİ VEKİLLER İÇİN HAZIRLANAN FEZLEKELER"

HDP'li vekiller için hazırlanan fezlekeler hakkında konuşan Yıldıray Oğur, "6.5 milyon insan HDP'ye oy vermiş. Aileler ile birlikte 10 milyon insan var. İYİ Parti burada konforlu bir alana kaçıyor. Sen ne diyorsun bu sorunun çözümü için?" ifadelerini kullandı. 

Akif Beki ise "Milletvekili seçtiriyorsun. YKS 'engel yok' diyor. Seçmene verilen mesaj ne? 'Senin oyunun bir önemi yok'. O zaman ne yapacaklar bu insanlar. Dağa doğru mu itmek istiyorsun? Terörle mücadelenin amacına ters bir durum bu." sözlerine yer verdi.

"MEĞER ERDOĞAN YANILTILMAMIŞ"

Berat Albayrak'ın istifa süreci hakkında konuşan Akif Beki şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nda 96 milyar rezervimiz var demişti. Şimdi de 'yav damat damat diyorlar, damat kadar başınıza taş düşsün. Merkez Bankası rezervleri yerinde duruyor' dedi. Berat Albayrak'ı istifaya sürükleyen süreçte, bir görüş ayrılığı yaşandığı buna Erdoğan'ın bir rahatsızlığının yol açtığı söylenmişti. O rahatsızlık da MB rezervleri ile ilgili kendisine doğru bilgi verilmemiş olmasıydı. İşin aslını bilmiyoruz ama yalanlanmamıştı o süreçte. O zaman şöyle düşünmüştük. Sayın Cumhurbaşkanı yanıltılmış. Meğer yanıltılmamış. Erdoğan, 'şu an MB rezervlerinde para var' diyor. Demek ki sebep o değil."

"KADİR TOPBAŞ İÇİN ÖZÜR DİLENECEK Mİ?"

İBB eski başkanı Kadir Topbaş'ın Yenikapı meydanı için  isminin önerilmesine tepki gösteren Akif Beki şunları kaydetti:

"AK Parti grubu İBB meclisine, Yenikapı meydanına Kadir Topbaş'ın adının verilmesi teklifi getirdi. Ben destekliyorum bunu. 2017 yılında üçüncü dönemindeyken, sandıkla geldiği belediye başkanlığından, istifaya zorlandı. 2 yılını kullanamadı. Seçmenin iradesi hiçe sayıldı. Baskı ile istifaya zorlandı. Zan altında bırakıldı. Milli iradeye de saygı gösterilmedi. Hayata küstürüldü. Şimdi itibarı iade edilecek. Bunun için seçmenden özür dilenecek mi?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN