Çin Büyükelçiliği neye güveniyor? | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programı Reşitpaşa Yokuşu'nda tutuyor.

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan haberlerini Reşitpaşa Yokuşu'nda konuştu. Reşitpaşa Yokuşu'nun bu bölümünde Çin Büyükelçiliği'nin Meral Akşener ve Mansur Yavaş hakkındaki paylaşımı, Amirallerin Montrö bildirisi masaya yatırıldı. 

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Barın katliamı konulu sosyal medya paylaşımlarına tepki göstermişti. 

ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ NEYE GÜVENİYOR?

Çin Büyükelçiliği'nin açıklamasını küstahlık olarak değerlendiren Yıldıray Oğur, "Çin Büyükelçiliği neye güveniyor? Bir takım anlaşmalar var ama görmediğimiz bir şeyler olması lazım, bunları söyleyebilmeleri için." ifadelerini kullandı. 

"'SANA KANAL AÇAYIM' DİYEBİLİRLER"

Çin'in farklı ülkelere yatırım yaptığını söyleyen Yıldıray Oğur, şunları kaydetti: "Pakistan CB yardımcısı Doğu Türkistan'a gitti. 'Burası çok güzelmiş' diye açıklama yaptırdılar. Çeşitli ülkelere yatırım yapıyorlar. 'Sana yol yapayım, köprü yapayım' diyorlar. 'Sana Kanal açayım' diyebilirler. Çünkü böyle bir iddia da var. Şimdi Erdoğan 'yaza Kanal İstanbul'a başlıyoruz' dedi."

"DÜNYA AYAĞA KALKTI BİZİM AĞZIMIZI BIÇAK AÇMIYOR"

Türkiye'nin Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı zulme sessiz kaldığını belirten Akif Beki, şu ifadelere yer verdi: "Irk ve din kardeşlerimiz Müslüman Türk Uygurlar var. Onlara yapılan ezayı zulmü görmüyoruz. Başımızı öbür tarafa çeviriyoruz. Temel iddiası ırk ve din kardeşliği olana bir iktidar var. Dünya ayağa kalkmış. Büyük markalar boykot yapıyor. AB ve Amerika demediğini bırakmıyor fakat bizim ağzımızı bıçak açmıyor. Yetmiyor Ankara'da siyasetçilerimiz tehdit yiyorlar. Ertesi gün tehdidimizin arkasındayız diyorlar. Bütün bunlara sebep olan ne olabilir. Bizi bu duruma sokan mücbir sebep ne olabilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN