Erdoğan bunu yaparsa alkışlayacağım | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programında Reşitpaşa Yokuşu'nda tutuyor. Programın bu bölümüne Danıştay'ın Andımız konusunda verdiği karar damga vurdu. Yıldıray Oğur, "Eğer Erdoğan bu konuda geçmişteki tavrını gösterirse alkışlayacağım" ifadelerini kullandı.

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan haberlerini Reşitpaşa Yokuşu'nda konuştu. Programın büyük bir bölümünde Andımız tartışmalarına yer verildi.

"ERDOĞAN'I ALKIŞLAYACAĞIZ"

Erdoğan'ın MHP'ye karşı pozisyon almasının zor olduğunu belirten Yıldıray Oğur şunları kaydetti.

"Eğer günün sonunda AK Parti ve Erdoğan bu konuda eski pozisyonunda kalırsa çok tuhaf bir görüntü ortaya çıkacak. Çünkü bunların bayağı ilerisinde kalmış olacak. Demokrasi ve hukuk konularında eleştiriyoruz ama şu konuda MHP'ye rağmen pozisyonunu devam ettirirse alkışlanması gerekir. Yani burada alkışlayacağız. Geri adım atarlarsa bu takdir edilmesi gereken bir şey." 

"ANDIMIZ MESELESİ YAKAR TOP GİBİ"

Danıştay'ın Andımız kararını ve partilerinin tutumlarını değerlendiren Akif Beki ise şunları kaydetti: 

"Andımız kararını iptal ettiren Milli Eğim Bakanlığı. AK Parti, Andımızın okunmasını militarist buluyordu.

MHP ve AK Parti taban tabana zıt şeyleri savunuyorlardı. Fakat şimdi bu kararla duvara yaslanmış durumdalar. Bakalım bunu nasıl yönetecekler.

Bakalım Erdoğan, Andımız konusunda görüşlerini revize edebilecek mi? 'Daha önce okunmasını doğru bulmuyordum, şimdi okunması gerektiğini düşünüyorum' diyebilecek mi?

Muhalefet, yakar top gibi olan Andımız meselesi 'bizi yakmasın' diyor. 'Cumhur İttifakı'nın krizi bu. Bunu niye büyütmeyelim?' diye düşünüyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN