Gazetelere iyi bakın, bir operasyon başlamış gibi duruyor | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ile Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin nabzını tuttu. Programda ağırlıklı olarak ekonomi ve dış politika konuları ele alındı. Şu an Türkiye'de acı reçetenin uygulandığını belirten Oğur "Esas konu: Ekonomi. Fakat esas konu rayından çıkarılmaya çalışılıyor. Fakat bu ekonomi meselesi daha çok can yakacak" dedi. Beki de "Sebep faiz değil miydi? Kaç Merkez Bankası Başkanı gitti? Hazine ve Maliye Bakanı da gitmedi mi? Hem de aileden biri olmasına rağmen..." yorumunda bulundu.

MELEK GEDİK | KARAR

Akif Beki ile Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin nabzını tuttu. Programda ağırlıklı olarak ekonomi ve dış politika konuları ele alındı. 

"ESAS KONU RAYDAN ÇIKARILIYOR"

Şu an Türkiye'de acı reçetenin uygulandığını belirten Oğur "İnkar ve ret politikası bitti, artık iktidar medyası da kabullendi. Ekonomi modeli de değişti, tabii aslında bu bir acı reçete. Esas konu, ekonomi. Satır aralarında kalıyor ama. Esas şu an en önemli gündem bu. Hükümetin belki de en zor durumda kalacağı mesele. O yüzden konu arada değiştirilmeye çalışılıyor.

Bir sürü başka tartışmalarla esas konu rayından çıkarılmaya çalışılıyor. Fakat bu ekonomi meselesi daha çok can yakacak. Çünkü şu anda acı reçete uygulanıyor. Uygulanmak zorunda kaldı. Bu rasyonel ekonomi programının böyle bir sonucu var" dedi.

Beki de şöyle devam etti: "Sebep faiz değil miydi? Kaç Merkez Bankası Başkanı gitti? Hazine ve Maliye Bakanı da gitmedi mi? Hem de aileden biri olmasına rağmen... Peki, şimdi bağımsız mı?" 

"OPERASYON BAŞLAMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Gazetelerin ekonomi sayfalarına dikkat çeken Oğur "Özellikle iktidara yakın gazetelerin ekonomi sayfalarına iyi bakın. Çünkü bir operasyon başlamış gibi görünüyor. TOBB'un açıklaması da öyle. Bir yerden 'Sorun var, atış serbest' dendi, yazan köşe yazarlarının profilleri de bir şeyler söylüyor. 'Hükümet uyuyor mu? Erdoğan ne yapsın' havası var" ifadelerini kullandı.

"SADECE BİR CEPHE YOK Kİ..."

Dış politika ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Beki "Geri bastığımız sadece bir cephe yok ki... Daha dün Milli Gazete'de haber vardı. İsrail ve İngiliz basınında Türkiye'nin, İsrail'in gönlünü yapmak ve ilişkileri normalleştirmek için içeride Hamas'a karşı aldığı tedbirleri yazıyordu. Nerden nereye? Dün yine Yunanistan'la yeni sayfa açmak istiyoruz haberi vardı.

İktidarın en büyük yanlışlarından biri şu oldu: ABD'yi, Rusya ile dengelemeye çalışırken, bunu günlük yalpalamalara dönüştürmesiydi. İçeride senle, benle oynayabileceği gibi Putin'le, Trump'la ya da Obama'yla oynamayı denediler. Böyle olmaz ki, dış politika günlük manevralar olmaz" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN