Yeni anayasa ihtiyacı halkın ilk 10'una bile girmez | Reşitpaşa Yokuşu

Reşitpaşa Yokuşu'nda Türkiye'nin Milli Uzay Programı, Erdoğan'ın CHP söylemleri, Muharrem İnce'nin istifası ve yeniden alevlenen yeni anayasa tartışmaları ele alındı. Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Türkiye'nin gerçek gündemine vurgu yaparak Soma davasına ve ekonomik krize dikkat çekti.

MELEK GEDİK | KARAR

Reşitpaşa Yokuşu'nda Türkiye'nin Milli Uzay Programı, Erdoğan'ın CHP söylemleri, Muharrem İnce'nin istifası ve yeniden alevlenen yeni anayasa tartışmaları ele alındı. Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Türkiye'nin gerçek gündemine vurgu yaparak Soma davasına ve ekonomik krize dikkat çekti. 

"İKİ TÜRKİYE VAR, BİRİSİ AY'A GİDİP ANAYASA YAPIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Milli Uzay Programı ile ilgili konuşan Yıldıray Oğur "Aslında bu pahalı bir şov. İşin bir de bu tarafı var. İnsanlar, şu an önceliklerinin pahalı bir şov olup olmadığını düşünüyor.

İki Türkiye arasında bir uçurum var. Birisi Mars'a, Ay'a gidip Anayasa yapıyor. Bir tarafta da mevcut Anayasa uygulanmıyor. Bu iki Türkiye manzarası, nasıl bir araya gelecek?" dedi.

"CHP OLMAZSA NUTUK EKSİK KALIR"

Akif Beki de Erdoğan'ın CHP'ye yönelik açıklamaları ile yeni anayasa tartışmalarına değindi.

Erdoğan'ın yeni CHP'den memnun olmadığını vurgulayan Beki "Bugün bile Sayın Cumhurbaşkanı, CHP'nin ne kadar kötü yönetildiğine baya bir süre ayırdı. CHP'ye süre ayırmazsa, konuşma eksik kalır... Herhangi bir nutuk, CHP'ye fasıl ayırmadan eksik kalır. Salgın tedbirleri açıklanırken bile CHP pas geçilmiyor.

Memleketin acil, öncelikleri sorunlarını sıralasak yeni anayasa ilk 10'a girmez. Anayasa ihtiyacı ilk 10'a girmez. Şu an memleketin mevzusu bu mu?" diye konuştu. 

"ERDOĞAN İLE İNCE AYNI CHP'YE KARŞI"

CHP'den istifa eden Muharrem İnce ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yapan Beki "Sayın Cumhurbaşkanı CHP'yi niye kötülüyorsa, Sayın Muharrem İnce de aynı sebeplerle CHP'den şikayetçi. İnce aynı sebeplerle CHP'den rahatsız, yine CHP'yi aynı sebeplerle kötülüyor. 

Kılıçdaroğlu sokak hareketlerini teşvik etmedi, Boğaziçililere de sağduyu çağrısı yaptı. Bu nedenle linç yedi, Muharrem İnce çizgisinden büyük tepki gördü: 'Sen nasıl sağduyu çağrısı yaparsın?' Dolayısıyla sokağa davet yok.

Yeni CHP, iktidarın istediği tepkileri vermiyor. CHP, biraz malzeme verse iktidar rahatlayacak. Muharrem İnce, ona talip. 'Yürekleri yetse beni istifaya da çağıracaklar' tahrikine CHP gelmiyor. Fakat Sayın İnce geliyor hemen" ifadelerini kullandı. 

"DEMEK Kİ KUANTUM FİZİĞİ YETMİYOR"

Yıldıray Oğur da İnce'nin istifası ve yeni parti çalışmaları için "Muharrem İnce, kuantum fiziği biliyor ama matematik bilmiyor herhalde. Matematik bilse CHP'nin oyunu koyar, diğer partilerin oyunu koyar ve AK Parti'nin oyunu koyar. Ne yapılması gerektiği gayet açık...Matematik olarak gidip onlarla ittifak yapman lazım. Demek ki kuantum fiziği yetmiyor" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN