Macron'a 'Bekleme yapma' diyen büyükelçi Paris'e atandı | Reşitpaşa Yokuşu

Reşitpaşa Yokuşu'nda ırkçılık tartışmaları ve büyükelçi atamaları masaya yatırıldı. Akif Beki ve Yıldıray Oğur, yeni Paris büyükelçisi Ali Onaner'in geçmişteki açıklamalarına dikkat çekti: Macron'a 'Bekleme yapma' diyen Tunus büyükelçisi, Paris'e atandı.

MELEK GEDİK | KARAR

KARAR TV'nin nefes açan, zinde tutan programı Reşitpaşa Yokuşu'nda Akif Beki ile Yıldıray Oğur, gündemin 'satır araları'nı yorumladı.

Akif Beki, Paris'e atanan yeni büyükelçi Ali Onaner'in geçmişteki açıklamalarına dikkat çekti, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a 'Bekleme yapma' diyen Tunus büyükelçisi, Paris'e atandı. Sanırım Paris'e atanacak son isim olmalıydı. Yine devlet işlerini kişiselleştiriyoruz" dedi.

Yıldıray Oğur da büyükelçi atamaları için "Türkiye'nin yeni Washington büyükelçisi Murat Mercan oldu. Eskiden Abdullah Gül'e yakın bir isimdi. AK Parti'nin kurucularından, ABD'de okumuş bir isim. Bu değişiklik bile ABD ile ilişkilerin daha yumuşak olacağını gösteriyor" diye konuştu. 

"BİR NEVİ YETMEZ AMA EVET"

Irkçılık tartışmaları da programın diğer başlıklarından biriydi.  Akif Beki, ırkçılık tartışmaları için şunları söyledi: "Irkçılık karşısında memleketin birleşmesi, benim de gözlerimi yaşarttı. Tabii ortada çelişkili durumlar da var. Yine de bu konuda duyarlılığın yükseltilmesi iyi bir şey. Bir nevi yetmez ama evet.

Irkçılık konusunda memlekette uzlaşılmış bir duyarlılık yok. Başka ülkelerde çok demokratız mesele. Fakat kendi içimizde ırkçılık konusunda ortak bir tanım yok.

Cumhurbaşkanlığı'nda çalışan bir bürokrat, İmamoğlu'na Rum kökenli imasını içeren bir isim türetmişti. Seçim döneminde Twitter'dan paylaşıp duruyordu. Hiçbir çekincesi yoktu, bir de kendi davasına hizmet ediyor tabii..."

"TRUMP'A PARA VEREN GAZETECİ KESME HAKKI ALIYOR"

Yıldıray Oğur da 'Türkiye'nin ırkçılığının bile kendine özel olduğunu' belirterek "Suriyelilere yönelik açıklamalar da ırkçılık. Irkçılık sadece siyah ten, beyaz ten ayrımında olmaz ki... Ayrımcılığa yönelik her şey ırkçılık" ifadesini kullandı. 

Oğur, Trump yönetimi ile ilgili de çarpıcı bir yorum yaptı, "Trump'ın kumbarasına para atanlar, gazeteci kesme hakkı alıyor" dedi. 

BÜYÜKELÇİ ONANER'DEN MACRON'A GÖNDERME

Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliği görevini yürüten Ali Onaner, geçen Eylül ayında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Twitter'dan yaptığı gönderme ile gündeme gelmişti.

Macron'un sınıf arkadaşı da olan Onaner, Macron'un "Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: İyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim" tweet'ine karşılık vermişti.

Onaner, paylaşımında "Okul arkadaşım @EmmanuelMacron’a dostça bir tavsiye: İlerle, bekleme yapma, devam et" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN